Uzmanı “kapak estetiği”ni anlattı: Fonksiyonel sorunlar, yıllar içinde göz kapağı düşüklüğüne yol açabiliyor

Kapak Estetiği ve Fonksiyonel Sorunlar: Göz Hastalıkları Uzmanından Bilgiler

Göz kapaklarındaki estetik ve fonksiyonel sorunlar zamanla göz kapağı düşüklüğüne neden olabilir. Kapak estetiği konusunda bilgi veren Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, kapak düşüklüğüne bağlı olarak daralan görme alanı olan hastaların, estetik cerrahinin yanı sıra baş ağrısı gibi sorunlardan da kurtulabileceğini belirtti.

Doç. Dr. Nacaroğlu, halk arasında “kapak estetiği” olarak bilinen cerrahi yöntemin, görme konforu ve estetik görünüm üzerindeki etkilerini anlattı. Cerrahinin sonuçlarının uzun vadeli olduğunu vurgulayan Nocaroğlu, görme kaybına yol açmadığını ancak hastaların estetik cerrahiyle baş ağrısı gibi sorunlardan kurtulabileceğini ifade etti.

Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu’dan Öneriler

  • Üst kapak cerrahilerinin genellikle lokal anesteziyle yapılması
  • Daha kapsamlı dört kapak cerrahilerinin genel anestezi altında gerçekleştirilmesi
  • Üst kapak cerrahisinin yaklaşık 30-40 dakika sürdüğü ve hastaların aynı gün taburcu edildiği
  • Ameliyat sonrası 48 saat boyunca saat başı buz uygulaması önerilmesi

Detaylı bir göz muayenesinin önemine değinen Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, oküloplastik cerrahi düşünen hastaların uzman bir değerlendirme yaptırmaları gerektiğini belirtti. Hastanın şikayetlerine uygun olarak kişiye özel planlanan cerrahilerin, hem estetik hem de fonksiyonel açıdan daha iyi bir görünüm ve yaşam kalitesi sunabileceğinin altını çizdi.

Günlük Hayata Dönüş Kolaylığı

Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, üst kapak cerrahilerinin üçüncü günden itibaren hastaların günlük yaşamlarına dönebileceğini vurgulayarak, ameliyat sonrası sürecin genellikle ağrısız ve konforlu olduğunu belirtti. Alt kapak cerrahilerinin ise genelde daha uzun sürdüğünü ve işlemlerin kapsamlı olduğunu ekledi. Bu nedenle genel anestezi tercih edildiğini ifade etti.

Haberin devamı için tıklayınız.

Related Posts

Kahveye protein tozu atıp içiyorlar! Jet hızıyla yayıldı: ‘İlk sinyali böbrek ve kalpte verir’

Protein tozunun ne kadar doğru kullanıldığı hâlâ tartışma konusuyken, sade kahveyle karıştırılarak hazırlanan ‘Proffee’ akımı tüm dünyada hızla yayıldı. Sosyal medyada farklı tariflerle paylaşım rekorları kıran bu trend, özellikle sabah aç karnına tüketilmesiyle dikkat çekiyor. Ancak uzmanlar, bu popüler içeceğin sanıldığı kadar masum olmadığını söylüyor.

Böbrek sağlığında ulusal seferberlik

Ülkemizde yaklaşık 9 milyon kronik böbrek hastası bulunurken, her 6-7 erişkinden birinde hastalık görülüyor.

Estetik operasyonda “diş hekimi” skandalı: Bakanlık harekete geçti

Estetik operasyonda “diş hekimi” skandalı: Bakanlık harekete geçti

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Uzmanından polen uyarısı: Belli saatlerde dışarı çıkmayın, pencere açmayın

Uzmanından polen uyarısı: Belli saatlerde dışarı çıkmayın, pencere açmayın

Uzmanından kritik uyarı: ‘Kurban eti 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmeli’

Kurban Bayramı’na sayılı günler kalırken; sağlıklı bir bayram geçirmek için bazı önlemlerin alınması önem taşıyor. Dahiliye Uzmanı Dr. Erdal Gündoğan, etin en az 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmesini tavsiye etti. Taze et tüketiminin karın ağrısı, reflü atakları, gaz, karında şişlik ve hazımsızlık gibi sindirim sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulunan Dr. Gündoğan, “Uzun süre ve fazla et tüketimi, uzun dönemde kolesterol yükselmesine, gut ataklarına, karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarına neden olabilir” dedi. Bayram süresince fazla miktarda ve geç saatlere kadar yemek tüketilmemesi gerektiğini belirten Dr. Gündoğan, gün içerisinde yürüyüş gibi hafif egzersizler yapılmasını tavsiye etti.