Uygurlardan Kurban Bayramı’nda acı dolu çağrı: Bizim için yas ve korku günü

Uygur Hareketi: Kurban Bayramı, Uygurlar İçin Yastır ve Korkudur

Uygur Hareketi, bayramın Uygurlar için “yas ve korku” anlamına geldiğini vurguladı.

Dünya genelindeki Müslümanların Kurban Bayramı’nı kutladığı bu günlerde, Uygur Hareketi tarafından yapılan bir açıklama, Doğu Türkistan’da yaşanan drama dikkat çekti. Açıklamada, Çin’in devam eden soykırımı ve İslam’a karşı yürüttüğü geniş çaplı savaş nedeniyle Uygur Müslümanlarının en temel dini kimliklerinin dahi suç sayıldığı ve bu mübarek günü kutlayamadıkları belirtildi.

Hareketin açıklamasına göre, Kurban Bayramı milyonlarca Uygur için bir yansıma ve birlik zamanı olmak yerine, yas ve korkuyla dolu bir güne dönüşmüş durumda. Çin Komünist Partisi’nin baskıcı politikaları altında, bayram namazı kılmak veya bayram tebriği paylaşmak gibi temel İslami pratiklerin dahi tutuklama, gözetim veya zorla asimilasyonla sonuçlanabildiği ifade edildi. Açıklamada, devletin İslam’ı “Çinlileştirme” politikasının, Uygurları inançlarından koparıp dini bağlılığı parti ideolojisine sadakatle değiştirmeyi hedeflediği vurgulandı.

“BU, İNSANLIĞIMIZIN TAMAMEN REDDEDİLMESİDİR”

Uygur Hareketi Direktörü Rushan Abbas, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Dünya genelinde Müslümanlar bayramı kutlarken, Uygurlar inançlarını yaşama hakkından mahrum bırakılıyor. Bu sadece dini baskı değil, insanlığımızın tamamen reddedilmesidir. Bu kutsal günde, vicdan sahibi insanları Uygur halkıyla dayanışma göstermeye çağırıyorum.”

Uygur Hareketi, açıklamasının sonunda tüm inanç liderlerini, sivil toplum kuruluşlarını ve hükümetleri, Çin hükümetinin işlediği suçlarla yüzleşmesi ve evrensel dini özgürlük hakkını savunması için savunuculuk, politika geliştirme ve baskı kurma gibi anlamlı adımlar atmaya davet etti.

Related Posts

Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler 30 Temmuz 2025

Son depremler…Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler.. 30 Temmuz 2025 deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu? Son deprem büyüklüğü ne kadar? Yakınımdaki depremler nelerdir? Anlık deprem mi oldu? Son dakika canlı deprem Türkiye haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD deprem haberleri..İstanbul’da deprem mi oldu? Ankara’da deprem mi oldu? İzmir’de deprem mi oldu? Hangi illerde deprem oldu ve hissedildi? Bugün deprem mi oldu? Deprem ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son hangi bölgede deprem oldu? Deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..

Cenazeyi bırakıp mezarlıkta kavgaya tutuştular

İstanbul Silivri’de bir mezarlıkta düzenlenen cenaze töreni sırasında iki grup arasında çıkan kavga, gündeme damga vurdu.

AVM tuvaletinde skandal: Gizli çekim yaptı

Bolu’da bulunan bir AVM’de kadınlar tuvaletinde cep telefonuyla gizlice görüntü almaya çalıştığı iddia edilen 40 yaşındaki şahıs, gözaltına alındı.

GAZAP ve HAYALET Bombaları IDEF 2025’te Tanıtıldı

MSB AR-GE Merkezi, yeni uçak bombalarını IDEF 2025’te sergiledi. GAZAP, 3 kat güçlü bir mühimmat.

Netanyahu, hükümet dağılmasın diye Gazze’yi ilhak edecek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, istifa tehdidinde bulunan aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’i hükümette tutmak için güvenlik kabinesine “Gazze’nin bazı bölgelerini ilhak etmeyi öngören bir plan” sunduğu öne sürüldü.

Gediz Elektrik’e tepki büyüyor: Trafoyu buzla soğuttular

İzmir’de Gdz Elektrik ekipleri, ısınan trafoyu buzla soğutmaya çalıştı. Vatandaşlar isyan etti. Elektrik kesintileri yangınlarla birleşti, gözler Gediz Elektrik’in ihmallerine çevrildi.