‘Türkiye’nin saklı cenneti’ diyerek o ilçeyi işaret ettiler

İngiliz Turistler Türkiye’yi Kucaklıyor

Son yıllarda, Türkiye’yi ziyaret eden 4 milyonun üzerinde İngiliz turist, tercihlerini Antalya, Muğla, İstanbul ve Kapadokya gibi destinasyonlardan yana kullanıyor. Tatil köylerinde her şey dahil hizmetlerden tarih ve kültür gezilerine, doğa ve macera tatillerinden sağlık turizmine kadar geniş bir yelpazede seyahat deneyimleri yaşayan İngilizler, ülkemize yıl boyunca önemli bir ekonomik katkı sağlıyor.

Uygun fiyatlar, kısa uçuş süreleri, güzel iklim ve gelişmiş hizmet sektörü gibi sebeplerle Türkiye’yi tercih eden İngilizlerin, 2025 ve sonrasında da tatil tercihlerinde ülkemizi önde görmesi bekleniyor. Olağanüstü güzellikteki yerleri keşfetmeye meraklı olan İngiliz ziyaretçiler, Türkiye’yi “saklı cennet” olarak tanımlayarak özel bir noktaya dikkat çekiyorlar.

İngiliz Turistlerin Gözdesi: Seferihisar

İngiliz The Sun gazetesinde yer alan habere göre, “Türkiye’nin saklı cenneti” olarak tanımlanan bir ilçe var: Seferihisar. İzmir’in batısında bulunan bu bölge, canlı pazarları, muhteşem plajları ve koylarıyla ünlü. Seferihisar, sadece güneş ve plaj keyfi sunmuyor, aynı zamanda tarih tutkunları için önemli cazibe merkezlerine de ev sahipliği yapıyor. Örneğin, antik kent Ephesus’un yakınlığı ziyaretçiler için büyük bir avantaj. 2.000 yıllık kalıntılar arasında gezinti yapabilir ve hatta antik Roma tuvaletleri hakkında ilginç bilgiler edinebilirsiniz.

Bunun yanı sıra, Meryem Ana’nın yaşadığına inanılan ev de bölgede ziyaret edilebilecek önemli noktalardan biri. İnançtan bağımsız olarak, bu tarihi mekân büyüleyici bir atmosfer sunuyor.

Related Posts

Muğla’da Uyuşturucu Operasyonu: 5 Tutuklama

Marmaris ve Fethiye’de yapılan uyuşturucu operasyonlarında 5 kişi tutuklandı, çeşitli maddeler ele geçirildi.

Doğum gününde havuza giren çocuktan kahreden haber!

Aşıkpaşa Tabiat Parkı’ndaki gölete serinlemek için giren Irak uyruklu Omar Abdulletif Talib, doğum gününde hayatını kaybetti. Talib’in cansız bedenine 1,5 saatlik arama çalışmasının ardından ulaşıldı.

Gaziye Hakaret Eden Kişi Tutuklandı

İstanbul’da, gaziye sosyal medya üzerinden hakaret eden A.S. ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ suçuyla tutuklandı.

Markette satılan soğanlar toplatılıyor

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Listeria bakterisi taşıma riski nedeniyle kırmızı soğan başta olmak üzere bazı sebze ürünleri için acil geri çağırma kararı verdi. Uzmanlar, tüketicilerin ürün kodlarını dikkatle kontrol etmeleri ve semptomlara karşı tetikte olmaları konusunda uyardı.

Ümit Özdağ’dan Mehmet Nuri Ersoy’a sert sözler: ‘Patron Bakan, dinlenme hakkını bile çok görüyor’

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Turizm Bakanı’nın aynı zamanda turizm patronu olduğu bir ülkede işçinin kaderi kölelik olmuştur! Bugün turizm işçisine dayatılan bu keyfilik, yarın diğer sektörlere de yayılacak. Amaç, Türk işçisini modern köle haline getirmektir” diyerek turizm işçilerinin 6 gün değil, 10 gün çalışma sonrası hafta tatili hakkını kullanabileceği düzenlemeye tepki gösterdi.

Suriye’de çatışma: Onlarca ölü ve yaralı var…

Suriye’nin Suveyda şehrinde Dürzi ve Bedevi silahlı gruplar arasında çatışma çıktı. Olaylarda şu ana kadar 10 kişinin hayatını kaybettiği, 40 kişinin de yaralandığı bildirildi.