Taksilerde 1 Mart’ta yeni dönem başlıyor

 

TÜVTÜRK, taksi muayenelerinde önemli bir değişikliğe gidiyor.

1 Mart 2025 itibarıyla yürürlüğe girecek yeni düzenleme kapsamında, araç içi kameraya sahip olmayan taksiler, zorunlu muayeneden geçemeyecek. Bu uygulama, yolcu ve sürücü güvenliğini artırmayı hedefleyen kapsamlı bir adım olarak öne çıkıyor.

İçişleri Bakanlığı’nın desteğiyle hayata geçirilen karar, taksi taşımacılığında güvenlik standartlarını yükseltmeyi amaçlıyor.

Yapılan düzenleme, hem yolcuların hem de sürücülerin güvenliğini sağlamak adına, araç içi kamera sistemlerini zorunlu hale getirerek sektörde yeni bir dönemi başlatıyor. Bu kurala uymayan taksiler, TÜVTÜRK muayenesinden geçemeyecek ve trafiğe çıkamayacak.

Söz konusu karar, taksilerde yaşanan güvenlik sorunlarını minimuma indirmeyi hedeflerken, yolcuların daha güvenli bir yolculuk yapmasını sağlamayı amaçlıyor. 1 Mart’tan itibaren yürürlüğe girecek bu uygulama, taksi sahiplerini araç içi kamera sistemlerini hızla entegre etmeye yönlendirecek.

Taksi sahipleri ve sürücüleri, cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalmamak için belirtilen tarihe kadar araç içi kameralarını taktırmak zorunda.

Related Posts

Ümit Özdağ’dan Mehmet Nuri Ersoy’a sert sözler: ‘Patron Bakan, dinlenme hakkını bile çok görüyor’

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Turizm Bakanı’nın aynı zamanda turizm patronu olduğu bir ülkede işçinin kaderi kölelik olmuştur! Bugün turizm işçisine dayatılan bu keyfilik, yarın diğer sektörlere de yayılacak. Amaç, Türk işçisini modern köle haline getirmektir” diyerek turizm işçilerinin 6 gün değil, 10 gün çalışma sonrası hafta tatili hakkını kullanabileceği düzenlemeye tepki gösterdi.

Suriye’de çatışma: Onlarca ölü ve yaralı var…

Suriye’nin Suveyda şehrinde Dürzi ve Bedevi silahlı gruplar arasında çatışma çıktı. Olaylarda şu ana kadar 10 kişinin hayatını kaybettiği, 40 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Gaziantep’te kesinleşmiş hapis cezası bulunan 5 hükümlü yakalandı

Gaziantep’te haklarında çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 5 firari hükümlü yakalandı. Hükümlüler, işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

Bu soruya 2 bin yıldır cevap aranıyor: Büyük İskender’in ölüm nedeni neydi? Ünlü bilim insanı inanılmaz gerçeği açıkladı

Ziyafet sofrasının başına oturmuş keyifle yiyip içmekteyken bir anda acıyla bağırmaya başladı. Karın ağrısı ve ateş belirtileriyle yatak istirahati tavsiye edildi. 13 gün sonra hayatını kaybetti. Yeni bir araştırma, Büyük İskender’in 2 bin yıldır gizemini koruyan ölümüne dair çok ilginç detaylar ortaya koydu.

Antalya’da aslanın saldırdığı kişi taburcu edildi

Antalya’nın Manavgat ilçesinde hayvan parkından kaçan aslanın saldırması sonucu yaralanan Süleyman Kır, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

ABD Savunma Bakanı Hegseth’in görevden alınması için Trump’a çağrı: ‘Hala utanç kaynağı’

ABD’de Senato Azınlık Lideri Demokrat Chuck Schumer, Savunma Bakanı Pete Hegseth’i eleştirerek Ukrayna’ya silah sevkiyatının durdurulması kararındaki olası rolü nedeniyle görevden alınmasını talep etti. ABD Başkanı Donald Trump’a Hegseth’i görevden alma çağrısında bulunan Schumer, Hegseth’in “bir utanç kaynağı” olduğunu öne sürdü.