Sağlık Bakanlığı 12 İlde 105 Hastaneyi Denetleyecek

Sağlık Bakanlığı, 12 İlde 105 Hastaneyi Eş Zamanlı Denetleyecek

Sağlık Bakanlığı, 12 ilde 105 hastaneyi denetim kapsamına alarak, eş zamanlı teftiş süreci için 53 müfettiş görevlendirdi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Bakan Kemal Memişoğlu’nun talimatı doğrultusunda Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından bu yıl devreye alınan denetim seferberliği kapsamında “2. Genel Teftiş” sürecinin başlatıldığı belirtildi.

Bu kapsamda, acil sağlık, poliklinik ve hasta hakları hizmetleri, ameliyathane ve merkezi sterilizasyon birimleri, yoğun bakım hizmetleri, nöbet ve mesai sistemleri, sağlık kurulları, tıbbi malzeme ve cihaz yönetimi gibi riskli ve kritik alanlara öncelik verilerek 105 hastanenin denetim kapsamına alındığı ve eş zamanlı teftiş süreci için 53 müfettişin görevlendirildiği açıklandı.

Denetimlerle, sağlık hizmetlerinin daha etkin ve verimli yürütülmesi amaçlanıyor ve bu kapsamda “Koruyan, Geliştiren ve Üreten Sağlık” modeli ile “Sağlıklı Türkiye Yüzyılı” programının desteklendiği bildirildi.

Teftiş Kurulu Başkanlığı, denetimlerinde “denetlerken eğiten ve rehberlik eden” bir yaklaşım benimseyerek, insan odaklı, nitelikli ve güvenilir sağlık hizmetlerinin sunulmasını hedefliyor.

Sağlık Bakanlığı, yürüttüğü denetim faaliyetlerini Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda gerçekleştiriyor ve “Genel Teftiş Rehberi”ni sürekli güncelleyerek, denetim tekniklerini geliştiriyor.

Bakanlık, bu kapsamda 13 Ocak’ta başlatılan “1. Genel Teftiş” sürecinde Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Muğla ve Uşak’ta 38 müfettiş görevlendirerek, genel teftiş yaptı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Duygu Yener – Güncel

Related Posts

Kahveye protein tozu atıp içiyorlar! Jet hızıyla yayıldı: ‘İlk sinyali böbrek ve kalpte verir’

Protein tozunun ne kadar doğru kullanıldığı hâlâ tartışma konusuyken, sade kahveyle karıştırılarak hazırlanan ‘Proffee’ akımı tüm dünyada hızla yayıldı. Sosyal medyada farklı tariflerle paylaşım rekorları kıran bu trend, özellikle sabah aç karnına tüketilmesiyle dikkat çekiyor. Ancak uzmanlar, bu popüler içeceğin sanıldığı kadar masum olmadığını söylüyor.

Böbrek sağlığında ulusal seferberlik

Ülkemizde yaklaşık 9 milyon kronik böbrek hastası bulunurken, her 6-7 erişkinden birinde hastalık görülüyor.

Estetik operasyonda “diş hekimi” skandalı: Bakanlık harekete geçti

Estetik operasyonda “diş hekimi” skandalı: Bakanlık harekete geçti

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Uzmanından polen uyarısı: Belli saatlerde dışarı çıkmayın, pencere açmayın

Uzmanından polen uyarısı: Belli saatlerde dışarı çıkmayın, pencere açmayın

Uzmanından kritik uyarı: ‘Kurban eti 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmeli’

Kurban Bayramı’na sayılı günler kalırken; sağlıklı bir bayram geçirmek için bazı önlemlerin alınması önem taşıyor. Dahiliye Uzmanı Dr. Erdal Gündoğan, etin en az 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmesini tavsiye etti. Taze et tüketiminin karın ağrısı, reflü atakları, gaz, karında şişlik ve hazımsızlık gibi sindirim sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulunan Dr. Gündoğan, “Uzun süre ve fazla et tüketimi, uzun dönemde kolesterol yükselmesine, gut ataklarına, karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarına neden olabilir” dedi. Bayram süresince fazla miktarda ve geç saatlere kadar yemek tüketilmemesi gerektiğini belirten Dr. Gündoğan, gün içerisinde yürüyüş gibi hafif egzersizler yapılmasını tavsiye etti.