Polonya flaş ABD kararı: Vazgeçtiler

Polonya Savunma Bakanlığı, Black Hawk Helikopter Alım Sürecini Askıya Aldı

Polonya’nın resmi kamu yayıncısı TVP World’ün bildirdiğine göre, Savunma Bakan Yardımcısı Pawel Bejda ve Genelkurmay Başkanı Wieslaw Kukula bugün konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Bejda, Black Hawk helikopterlerinin alım sürecinin askıya alındığını duyurdu. Önceki hükümet döneminde başlatılan sürecin sonuca ulaşmadığını belirten Bejda, “Herhangi bir anlaşma feshedilmedi, sadece S-70i Black Hawk helikopterleri alım sürecini sonlandırdık. Bu karar, mevcut jeopolitik durum ve Ukrayna’daki savaşın seyrine dayanmaktadır.” şeklinde konuştu.

“İmzalanmamış bir şeyi iptal edemezsiniz” diyen Bejda, bu adımın sadece “yeni öncelikler doğrultusunda bir sürecin sona erdirilmesi” olduğunu vurguladı.

Genelkurmay Başkanı Kukula ise helikopter programlarının önceliklerinin değiştiğini belirtti. Gelecekte karşılaşabilecekleri zorluklara daha etkili bir şekilde hazırlanmanın önemli olduğunu ifade eden Kukula, Polonya ordusunun artık eğitim, taarruz, deniz ve ağır nakliye helikopterlerine öncelik verme kararı aldığını söyledi.

PZL Mielec’in tesisi tarafından üretilecek ABD yapımı 32 adet S-70i Black Hawk helikopterini içeren planlanan alım süreci, şu anda durdurulmuş durumda.

Related Posts

AKP, İBB’yi ‘borçlanmadığı’ için eleştirdi

İBB Meclisi’nde AKP ve CHP grup sözcüleri arasında bütçe ve borçlanma tartışması yaşandı. AKP’li Türkyılmaz, metro projelerinde borçlanma limitinin altında kalınmasını eleştirdi. CHP’li Özcan ise daha düşük maliyetle bitirilen projelerden gurur duyulması gerektiğini söyledi.

AYM’den memurlarla ilgili kritik karar: Artık o maddeden kimse işten atılamayacak

Anayasa Mahkemesi (AYM), Devlet Memurları Kanunu’nun aday memurların görevine son verilmesini düzenleyen 56. maddesindeki “hal ve hareketlerinde memuriyetle bağdaşmayacak durumlar” ibaresini Anayasa’ya aykırı bularak iptal etti.

Özgür Özel’den Selim İmamoğlu hakkındaki iddialara sert açıklama: İnsanların haysiyetiyle oynanır mı?

Özgür Özel’den Selim İmamoğlu hakkındaki iddialara sert açıklama: İnsanların haysiyetiyle oynanır mı?

İran Dışişleri Bakanı Arakçi’den kritik açıklama

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD’nin İsrail’in ülkesine saldırılarıyla başlayan çatışmaları diplomasi aracılığıyla sonlandırmaya ilgi duymadığını belirterek, “Artık onlara nasıl güvenebileceğimizi bilmiyoruz.” dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi 51. Oturumu başladı! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: İsrail bölgeyi felakete sürüklüyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bakan Fidan, konuşmasında “İsrail, şimdi de komşumuz İran’a saldırarak bölgeyi topyekün bir felaketin eşiğine sürüklemektedir” ifadesini kullandı.

Ünlü Türk markasının şekerlemeleri toplatılıyor: İade edin çağrısı yapıldı

Türk girişimiyle üretilen geleneksel tatlı ürünü, Almanya’daki 7 bölgede piyasadan toplatılıyor.