Palmiye Sitesi davasında reddi istenen mahkeme başkanı: Kabul edilsin

Maraş’ta Palmiye Sitesi Davası 3. Duruşmasıyla Devam Ediyor

Maraş’ta meydana gelen 6 Şubat depremlerinde yıkılarak 150 kişinin hayatını kaybettiği Palmiye Sitesi’ne ilişkin davada tutuklu müteahhit Ali Babaoğlu (62), tutuksuz jeoloji mühendisi Ömer Tarakçıoğlu (55) ve ikinci duruşmada tutuklanan ancak daha sonra ‘kocama’ gerekçesiyle serbest bırakılan müteahhit Hacı Mehmet Ersoy’un (81) yargılanmasına devam edildi. 3. duruşmada müştekiler, mahkemede yer alan hakim ve heyetin reddedilmesi talebinde bulundu.

Müştekiler ve avukatları, reddi taleplerinde; ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet verme’ suçundan yargılanan Hacı Mehmet Ersoy’un tahliyesinin ardından 3. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin tarafsızlığını kaybettiğini iddia etti.

Yargılama Yeniden Değerlendirilecek

İtiraz sonucu yakalama kararı çıkarılan Hacı Mehmet Ersoy’un katılmadığı duruşmada mahkeme başkanı, reddi talebi olduğunda esasla ilgili karar veremeyeceklerini belirterek, müştekilerin, sanıkların ve avukatlarının düşüncelerini aldı. Duruşma sonunda mahkeme heyeti, reddi taleplerini değerlendirmek üzere davanın bir üst mahkemeye gönderilmesine karar verdi ve davanın 12 Haziran’a ertelendi. Mahkeme heyeti, reddi talebinin incelenmesi için dosyayı daha üst bir mahkeme olan 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

‘Tarafsızlığımdan Şüphe Duyuluyor’ İtirafı

Dosya incelendikten sonra 3. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı, 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne bir yazı yazarak, reddi talebinin kabul edilmesini istedi. Mahkeme başkanı, Ersoy’un tahliye kararının usule ve yasaya aykırı olmadığını, ancak çok sayıda itirazın olduğunu ve tarafsızlığından şüphe duyulduğunu belirtti. Bu nedenle, ret talebinin kabul edilmesini talep etti.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

Murat Yetkin: “Terörsüz Türkiye” sürecinde Zikzak yöntemiyle ilerlenecek

Murat Yetkin: “Terörsüz Türkiye” sürecinde Zikzak yöntemiyle ilerlenecek

24 saatlik nöbet: Hindistan’da mahsur kalan jetin sırrı ne?

Hindistan’daki bir havaalanında yaklaşık üç haftadır mahsur kalan İngiliz savaş uçağı, hem merak konusu oldu hem de bu kadar modern bir uçağın nasıl günlerce yabancı bir ülkede kalabildiğine dair soru işaretleri oluşturdu.

Ormanlarımız yanıyor, paralar Azerilere gidiyor

Orman Genel Müdürlüğü, tüm eksikliklerine rağmen petrol zengini Azerbaycan’a ormancılık eğitim merkezi yapılması için iki yılda 390 milyon lira destek sağladı.

Rus Progress-MS-31 kargo aracını taşıyan Soyuz-2.1a roketi Baykonur’dan fırlatıldı

Uluslararası Uzay İstasyonu’na kargo götüren Rus Progress-MS-31 aracını taşıyan Soyuz-2.1a roketi, Baykonur Uzay Üssü’nden başarıyla fırlatıldı.

Suriye’nin devlet arması değişti: Çift başlı kartal ve 14 tüy ne anlama geliyor?

Beşşar Esed liderliğindeki Baas yönetiminin 8 Aralık 2024’te devrilmesinin ardından, zalim rejime ait kalıntılar da bir bir silinmeye başladı. Şam’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan medyaya yansıyan bir görselde, devletin resmi armasının değiştirildiği görüldü. Armada kanatlarında 14 tüy bulunan çift başlı kartal üstüne üç yıldız bulunuyor.

En düşük emekli maaşı düzenlemesi komisyonda kabul edildi

En düşük emekli maaşının 16 bin 881 TL’ye yükseltilmesini öngören madde, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.