Moskova doğruladı: Azerbaycan’da Rusya-Suriye görüşmesi

Suriye’de Yeni Yönetimle Rusya Arasında Diplomatik Temaslar Başladı

Beşar Esad rejiminin devrilmesinden sonra Suriye’de kurulan yeni yönetim ile Rusya arasında yeni diplomatik temasların başladığı bildirildi.

Rusya’nın Yabancı İstihbarat Servisi (SVR) Direktörü Sergey Naryshkin, Rus devlet haber ajansı TASS’a yaptığı açıklamada, geçen hafta Suriye güvenlik kurumlarından bir temsilci ile “yapıcı bir toplantı” gerçekleştirdiklerini belirtti.

“Yapıcı ve Dostane Bir Görüşme Gerçekleştirdik”

Naryshkin, 17-18 Nisan tarihlerinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen “Afganistan: Bölgesel Bağlantısallık, Güvenlik ve Kalkınma” başlıklı konferansa katıldığını söyledi.

Konferans ile ilgili TASS’a açıklamalarda bulunan Rus istihbarat şefi, “Geçen hafta Bakü’de Orta Doğu ve Büyük Avrasya bölgesinden liderler ve üst düzey temsilcilerin katıldığı Afganistan konulu bir konferans düzenledik. Suriye’den üst düzey bir yetkili de oradaydı. Onunla gayet yapıcı ve dostane bir görüşme gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

Esad, 8 Aralık 2024’te silahlı muhalif grupların başkent Şam’ın kontrolünü ele geçirmesinin ardından Suriye’den kaçarak Rusya’ya sığınmıştı. Suriye’de Ahmed Şara’nın cumhurbaşkanlığında yeni bir hükümet kurulurken, ülkedeki Rus askeri üslerinin akıbeti de bu süreçte merak konusu olmuştu.

Related Posts

Bakan Kurum: 81 ilde yeni sosyal konut kampanyası yapacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yıl sonunda 81 ili kapsayan bugüne kadar yapılmış en büyük kampanyayı yapmış olacağız. Evi olmayan gençler, emekliler ev sahibi olabilecekler.” dedi. Kurum, İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremden sonra 6 bin 539 bina hasarı ihbarı aldıklarını, bu binalardan bin 473 binanın hasarsız, 101 binanın ise az hasarlı olduğunu açıkladı.

Artçı sarsıntılar devam ediyor: Büyükçekmece açıklarında 4,3 büyüklüğünde deprem

Marmara Denizi’nde Çarşamba günü meydana gelen 6,2 büyüklüğünde depremin ardından artçı sarsıntılar devam ediyor. Son olarak Marmara Denizi’nde Büyükçekmece açıklarında saat 20.33’te 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. (AFAD-Kandilli son depremler)

CHP’li Zeynel Emre’den Bakan Kurum’a ‘Kanal İstanbul ve Tsunami Riski’ ile ilgili soru önergesi

CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, 23 Nisan 2025’te meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından yeniden gündeme gelen Kanal İstanbul’un deprem ve tsunami riskiyle ilişkisini Meclis gündemine taşıdı. Emre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Osman Boyner kimdir, öldü mü? İş insanı Cem Boyner’in babası Osman Boyner’in hayatı

Osman Boyner, sosyal medya kullanıcıları tarafından merak edilen ve araştırılan iş insanları arasında yer almaya başladı. İş insanı Cem Boyner’in babası olan Osman Boyner, 99 yaşında hayatını kaybetti. Osman Boyner’in hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler sorgulanıyor. Peki, Osman Boyner kimdir?

Şimşek: ABD ile ortaklığı derinleştirmeye kararlıyız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD’li mevkidaşı Scott Bessent ile yaptığı görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Yurtta zehirlenme şüphesi: 56 öğrenci hastanelik oldu

Çorum’daki İskilipli Atıf Hoca Kız Öğrenci Yurdu’nda 56 öğrenci, zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurdu. Öğrencilerin, tavuk yemeğinden etkilenmiş olabileceği değerlendiriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir