Kreşendo, UNESCO destekli “Müzikte Eşitlik: Türkiye’de Müzisyenin Durumu” raporunu yayınladı

T24 Kültür Sanat: Müzikte Eşitlik Raporu Lansmanı Salon İKSV’de Gerçekleştirildi

21 Mayıs Çarşamba günü, “Müzikte Eşitlik: Türkiye’de Müzisyenin Durumu” başlıklı raporun lansmanı, bir etkinlikle Salon İKSV’de yapıldı. VibeLab Kurucu Ortağı ve aynı zamanda 2012-2018 yılları arasında Amsterdam’ın ilk “Gece Belediye Başkanı” olarak görev yapmış olan Mirik Milan Gelders, etkinliğin açılış konuşmasını yaparak gece hayatı, müzik ve kültürel altyapının kapsayıcı ve sürdürülebilir şehirler için ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı. Gece Belediye Başkanlığı’nın geniş kapsamını açıklayan Mirik Milan, “Gece belediye başkanlığı yalnızca eğlenceyle sınırlı değil; ulaşım, turizm, güvenlik ve mekân üretimi gibi pek çok alanı kapsıyor. Aynı zamanda çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık gibi toplumsal değerleri de merkezine alıyor” şeklinde konuştu. Etkinlik, Hazal Sipahi’nin sunumuyla gerçekleşti ve katılımcıların da içinde bulunduğu interaktif oyunlarla renklendi. Artemis Günebakanlı ve Beril Sarıaltun’un yürüttüğü “Müzikte Eşitlik Raporu Sohbeti” oturumunda, katılımcılar raporun önemli konularını keşfetme fırsatı buldu. Ayrıca, 22-23-24 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan “Kariyer Kampı” programı ve Converse ile ortaklaşa oluşturulacak “Müzikte Eşitlik Fonu” da duyuruldu.

Artemis Günebakanlı ve Beril Sarıaltun: Kreşendo’nun İlk Araştırma Temelli Yayını

Kreşendo’nun ilk araştırma temelli yayını olan “Müzikte Eşitlik: Türkiye’de Müzisyenin Durumu” raporu, Türkiye’deki müzisyenlerin çalışma koşullarını, üretim süreçlerini ve görünürlük sorunlarını inceleyerek sektördeki sosyo-ekonomik, toplumsal cinsiyet ve kültürel eşitsizlikleri analiz ediyor. Kreşendo Kurucu Direktörü Beril Sarıaltun, raporu tanıtırken “Bu raporu müziğiyle kendi hikayesinin peşinde ısrarla giden tüm müzisyenlere; birlikte söylemenin yollarını arayanlara ve artık aramızda olmasalar da sesiyle kalbimizde yaşayanlara ithaf ediyoruz” dedi. UNESCO Uluslararası Kültürel Çeşitlilik Fonu desteğiyle yürütülen araştırma, Ankara, Diyarbakır, İstanbul ve İzmir’de saha çalışmaları yaptı, 48 kişiyle derinlemesine görüşme gerçekleştirdi ve 371 kişinin katıldığı çevrimiçi anketin yanı sıra 107 sektör temsilcisinin katıldığı yuvarlak masa toplantıları düzenledi. Canlı ve kayıtlı müzik ekosistemlerine dair kapsamlı veriler içeren rapor, eşitlikçi ve sürdürülebilir bir müzik politikası için somut öneriler sunmaktadır.

Türkiye’de müzik endüstrisinde yapılmış en kapsamlı çalışmalardan biri olan bu rapora ulaşmak için

“Müzikte Eşitlik” Projesi: UNESCO IFCD Fonu İçin Seçilen İlk Müzik Kurumu

UNESCO Uluslararası Kültürel Çeşitlilik Fonu kapsamında 69 ülkeden yapılan 530 başvuru arasından sadece 12 projeden biri seçilen “Müzikte Eşitlik” projesi, Kreşendo’yu Türkiye’den bu fonu almaya hak kazanan ikinci kültür kurumu ve ilk müzik kurumu yapmıştır.

Related Posts

YKS kaç yanlış bir doğruyu götürüyor? 2025 YKS (TYT, AYT, YDT) 3 yanlış mı 4 yanlış mı 1 doğruyu götürür?

Milyonlarca öğrencinin ter dökeceği YKS 2025 bu hafta sonu gerçekleştiriliyor. “YKS’de kaç yanlış bir doğruyu götürür?” soruş uda bu nedenle araştırılıyor. 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken, milyonlarca öğrenci adayı sınav stratejilerini belirlemek için puan hesaplama sistemini araştırıyor. TYT, AYT ve YDT oturumlarına hazırlanan adayların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Peki, YKS’de 3 yanlış mı 4 yanlış mı 1 doğruyu götürür? İşte YKS, TYT, AYT, YDT net hesaplama 2025!

Kızılcık Şerbeti’ne yeni oyuncu: Ayhan dayının oğlu geliyor!

Kızılcık Şerbeti’ne yeni oyuncu: Ayhan dayının oğlu geliyor!

‘Dünyanın en zor yapbozu’: Londra’daki iki bin yıllık Roma freski nasıl tekrar inşa ediliyor?

‘Dünyanın en zor yapbozu’: Londra’daki iki bin yıllık Roma freski nasıl tekrar inşa ediliyor?

İOS 26 ne zaman çıkacak? İOS 26 alacak telefonlar belli oldu!

iOS 26 güncellemesi alacak telefon modelleri belli oldu. Teknoloji devi Apple, 9 Haziran 2025’te düzenlediği WWDC 25 etkinliğinde yeni nesil işletim sistemlerini resmen tanıttı. Yeni güncelleme ile kullanıcılar kilit ekranı ve ana ekranını çok daha kişiselleştirebilecekler. Ayrıca iOS 26 ile birlikte yapay zeka yetenekleri doğrudan işletim sistemine dahil edildi. Yeniliklere sadece yapay zeka ile sınırlı kalmayan iOS 26 sürümünde artık Çağrı Filtreleme özelliğiyle arayan kişiden bilgi alıyor ve bu bilgiye göre kullanıcının çağrıyı yanıtlayıp yanıtlamamasına yardımcı oluyor. İşte, iOS 26 bu sonbaharda yayınlandığında onu destekleyecek ve iOS 26 çalıştırmayacak iPhone modelleri.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın kamu kaynakları dini vakıflara açılıyor: Yaz okulları tarikatların elinde

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yaz da kamu okullarını dini vakıflara açtı. TÜGVA’nın ardından İlim Yayma Cemiyeti’nin 49 şube üzerinden 88 kamu okulunda yaz okulu düzenleyeceği ortaya çıktı. TÖBSEN, uygulamayı “laik eğitime darbe, kamusal alanın sistemli biçimde devri” sözleriyle eleştirerek durdurulması çağrısı yaptı.

Daire parasına diploma!

ABD ve AB ülkelerindeki üniversitelerin kapısını sınavsız açan Türkiye’deki yabancı okullar, 2025-2026 eğitim- öğretim yılı ücretlerini açıkladı.