Kocaeli Cankurtaranları Geçen Hafta 284 Kişiyi Boğulmaktan Kurtardı
Kocaeli sahillerinde görev yapan cankurtaranlar, geçen hafta 284 kişiyi boğulmaktan kurtardı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Kocaeli Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM) ekipleri, boğulma vakalarını önlemek için çalışmalarını sürdürüyor.
KOSKEM ekipleri, 14-20 Temmuz tarihleri arasında 284 vatandaşı boğulmaktan kurtarırken, 37 vatandaşa ambulans birimleriyle sağlık hizmeti sundu. En yoğun kurtarma operasyonu 125 kişiyle Cebeci bölgesinde gerçekleştirilirken, Kumcağız ve diğer bölgelerde de başarılı müdahalelerde bulunuldu.
KOSKEM ekipleri sadece bu hafta değil, 15 Haziran’dan bu yana toplamda 935 vatandaşı boğulmaktan kurtardı. Kerpe, Bağırganlı, Sarısu, Darıca, Kovanağzı, Seyrek, Bayramoğlu, Miço Kadınlar Plajı ve Ereğli gibi sahil bölgelerinde cankurtaranlar gece gündüz demeden vatandaşların güvenliğini sağlamaya devam ediyor.