Evrendeki sırrı çözülemeyen patlamalar ne anlama geliyor?




Astronomi Uzmanları Garip Patlamaları Araştırıyor

Astronomi Uzmanları, Garip Patlamaları İncelemeye Başladı

Astronomi uzmanları, 10 civarında bu garip, nadir görülen patlamalardan tespit etti. Bu patlamaların, özel bir tür kara deliğin işaretleri olabileceği düşünülüyor.

Bilim insanları, uzayın derinliklerinde şaşırtıcı bir olaya tanıklık etti. Dünya’daki teleskoplar, 2018’de 200 milyon ışık yılı uzaklıktaki parlak ve sıra dışı bir patlamayı gözlemledi.

Patlama, olağanüstü bir hızla aydınlandı ve sıradan bir süpernova patlamasından çok daha parlak bir şekilde kayboldu.

AT2018cow adı verilen bu garip patlamanın büyüklüğü güneş sistemimizle aynı büyüklükteydi ve kısa süre sonra “The Cow – İnek” olarak anılmaya başlandı.

Astronomlar, bu olayın ardından benzer patlamaların evren genelinde meydana geldiğini tespit etti. Bu patlamalar, Parlak, hızlı optik geçici olaylar olarak adlandırılıyor ve mavi renkleri, yüksek sıcaklıklarından kaynaklanıyor.

Bilim insanları başlangıçta, LFBot’ların kusurlu süpernova patlamaları olduğunu düşündü, ancak daha sonra orta kütleli kara deliklerin varlığı teorisi de destek bulmaya başladı.

Uzmanlar, bu garip patlamaların evrende orta büyüklükteki kara deliklerin varlığına dair ipuçları sunabileceğini ve karanlık madde hakkında önemli bir bilgi kaynağı olabileceğini düşünüyor.

2018’de tespit edilen bu garip patlama, normal bir yıldız patlamasından 100 kat daha parlaktı ve dünya’dan 200 milyon ışık yılı ötedeki bir galakside meydana geldi.

Uzmanlar, bu tür patlamaları araştırmak için teleskopları kullanarak gökyüzünü dikkatle gözlemlemeye devam ediyorlar.

Perley, LFBot’ların ne olduğunu kesin olarak belirleyebilmek için daha fazla örneğe ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor.

Araştırmacılar, bu garip patlamaların etrafındaki gizemi çözmek için çalışmalarına devam ederken, her yeni keşfin daha da heyecan verici olduğunu vurguluyorlar.


Related Posts

Epic Games’in 10 Temmuz’a kadar ücretsiz verdiği iki oyun

Epic Games, 10 Temmuz’a kadar iki oyunu ücretsiz olarak veriyor. Bu iki oyun, kütüphaneye bir kez eklendiğinde sonsuza kadar sizin oluyor.

Google uygulamasının Apple Watch’ta desteği sona erdi

Google’ın not alma uygulaması Keep, yeni gelen iOS güncellemesiyle Apple Watch için artık desteklenmiyor.

Evreni anlayış biçimimizi değiştirecek teleskoptan ilk görüntüler

Vera Rubin Teleskobu’nun Dünya’ya çarpma mesafesindeki gök taşlarını tespit etmesi ve Samanyolu Galaksisi’ni de haritalaması bekleniyor.

Dünyanın en basit nükleer reaktörüne onay! Amacı belli oldu

Finlandiya’dan dünyanın en basit nükleer reaktörüne onay geldi. Reaktör yalnız ısı üretimi için kullanılacak.

Apple’dan tarihi adım: Tüm dengeleri değiştirecek

Teknoloji devi Apple, çağa ayak uydurmak için dev bir adım atmaya hazırlanıyor…

Tedarikçinin hedefi Çin otomotiv pazarı

Yıllık 15 milyar dolarlık ihracata imza atan Türk otomotiv tedarik endüstrisi rotayı Çin, Hindistan ve Kuzey Amerika pazarına kırdı. Jeopolitik riskleri azaltmayı hedeflediklerini söyleyen TAYSAD Başkanı Yakup Birinci, “Özellikle Asya’da iş birliklerini artırmak ve kalitemizi bu coğrafyalara taşımak istiyoruz” dedi.