Erdoğan’dan ‘çözüm süreci’ açıklaması: Farklı siyasi partilerin ortak hissiyat paylaştığını görmekten memnunum

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, ittifak ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan hakkında yaptığı çağrılarla başlayan ‘çözüm süreci’ gündemiyle ilgili olarak, “40 yıldır kanımızı emen terör belasından ülkemizi tamamen kurtardıktan sonra hedeflerimize koşar adım gideceğiz. Farklı siyasi partilerin bu konuda ortak bir hissiyatı paylaştığını görmekten memnuniyet duyuyorum,” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Van 8. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. Erdoğan, “Operasyonlarımız neticesinde terör örgütünde yaşanan kan kaybını ve Suriye’de gerçekleşen devrimle birlikte bölgemizde oluşan avantajlı iklimi, terör meselesinin ortadan kaldırılması için fırsat olarak görüyoruz,” ifadesini kullandı.

Erdoğan, partisinin yerel seçimlerde oluşan kaybıyla ilgili olarak da “2014’te kazandığımız 18 büyükşehir, 30 il ve 592 ilçe belediyesinden, 2019’da 15 büyükşehir, 24 il ve 535 ilçe belediyesine, 2024’te 12 büyükşehir, 12 il ve 356 ilçe belediyesine nasıl gelindiğini sorgulamazsak bir sonraki seçimde daha büyük sıkıntıyla karşılaşırız. İnşallah 2028’deki Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerini Cumhur İttifakı olarak yüzde 50’nin çok çok üzerinde bir oy ile kazanacağız. 2029 seçimlerinde de büyükşehirlerin, illerin ve ilçelerin en az üçte ikisinde AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın eser belediyeciliği bayrağını dalgalandıracağız,” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk, Kürt, Zaza, Alevi, Sunni ayrımı yapmadan tüm Türkiye’yi bütün olarak kucaklayacağız. Dil, kültür, köken, yaşam tarzı ayrımcılığına prim vermeyecek, milletimizin kamplaştırılmasına fırsat tanımayacağız. Milletimizin yegane umudu olarak uzun ince bir yoldayız. Biz günü kurtarmaya değil, geleceğe odaklanıyoruz. Yarım asırlık projeksiyonlarla hareket ediyoruz. Yüzyıllardır özlemini çektiğimiz özlemlerin hedefinden koşuyoruz.”
  • “Biz muhalefet partileri gibi kabahati, eksiği, hatayı başkasında, özellikle de millette arayan bir anlayışa sahip değiliz. Rakamları eğip bükmek, çeşitli analizler üretmek bize ve AK Parti’ye yakışmaz. Bizim hedefimiz partimizin oy oranını yüzde 50’nin altına düşürmemektir. Bizim hedefimiz bir yolunu bulup 85 milyonun gönlüne girmektir.”

“Üzerimizde büyük bir emanet taşıyoruz. 85 milyonun ne istediğini, ne talep ettiğini çok iyi biliyoruz. Milletimize mahcup olacak, sıkıntıya sokacak, başımızı öne eğecek hiçbir işe tevessül etmedik. Demokrasiden, hukuktan ve meşruiyet zemininden ayrılmadık. Güvenlik ve özgürlük dengesini gözeterek ne güvenlik için demokrasiyi feda ettik ne de aksi bir duruma izin verdik. Bu çizgimizi muhafaza edeceğiz. Biz bu topraklar üzerinde biriz, beraberiz, kardeşiz. Türk, Kürt, Arap, Alevi, Sunni demeden 85 milyonu kardeşçe yaşatmanın mücadelesini vereceğiz.”

Related Posts

Avustralya, antisemitik sözleri nedeniyle ABD’li rapçi West’in vizesini iptal etti

Avustralya, antisemitik sözleri nedeniyle ABD’li rapçi West’in vizesini iptal etti

867 ilaç SGK geri ödeme listesinde

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) son 2 yılda geri ödeme listesine 867 ilaç aldı.

Donald Trump açtı ağzını yumdu gözünü! Biden’a küfür etti

ABD Başkanı Donald Trump, “Timsah Alcatraz” olarak bilinen yeni göçmen tutukevine yaptığı ziyarette sert açıklamalarda bulundu. Eski Başkan Joe Biden’ı hedef alan Trump, “Biden beni buraya göndermek istedi. O … çocuğu…” diyerek küfürlü ifadeler kullandı.

Trump’lardan kurtuluş yok, oğullar da başkanlığa oynuyor

Gündem tabii ki aynı. İsrail’in Gazze soykırımı başta olmak üzere dünya büyük bir kaosun içinde. Durum değişeceğe de benzemiyor pek. Gündeme çakılıp kaldığımız için kimi konuları, olayları atladığımız oluyor. Oysa mutlaka bilinmesi, izlenmesi gereken …

Aşırı sıcaklar can aldı! Ülkede kırmızı alarm ilan edildi

İtalya’da son günlerde etkisini arttıran aşırı sıcak hava sebebiyle bugün 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. İtalya Sağlık Bakanlığı, 18 kentte yüksek sıcaklıklar dolayısıyla “kırmızı alarm” ilan etti

İzmir’de CHP operasyonuna tepki yağıyor… CHP’li Günaydın: ‘Operasyon açık, zamanlama manidar’

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonlara tepki göstererek, “Ekrem Başkan ve arkadaşlarının tutukluluğunun 100. gününde düzenlenen ‘Demokrasi ve Adaletin 100. Kara Günü’nde 100 karası’ etkinlik gününde İzmir operasyonu… İl başkanımız, eski Büyükşehir Başkanımız ve çok sayıda kişi gözaltında. Operasyon açık, zamanlama manidar” dedi.