Emeklilerden iktidara çağrı: Yoksulluk ölümdür

Adıyaman Emeklileri Geçinemiyor!

ANKA Haber Ajansı, Adıyaman’ın kent merkezindeki emeklilerin zor durumunu haberleştirdi. Emekliler, geçinememekten şikayetçi.

69 yaşındaki seyyar satıcı, günlük 50-100 lira kazanarak geçinememe sorununu vurguladı. Fakir olduklarını belirten satıcı, “Ne yapalım, ekmek parası kazanıyoruz. Geçinemiyoruz” ifadelerini kullandı.

75 yaşındaki emekli Hüseyin Karakuş, zor geçindiklerini belirterek, “Emekliyim, her şey pahalı. Geçinemiyorum. Ölüm ölüm değil yoksulluk ölümdür. Para yok ki toruna vereyim. Suriye’ye bakacağına Türkiye’nin fakirine baksın” şeklinde konuştu.

65 yaşındaki tespih satıcısı Habip Öztekin ise emeklilerin geçinememesini eleştirerek, “En azından bir emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı. Emekli maaşı 22 bin liranın üzerinde olsun. Adıyaman’da kiralar 15 bin lira. Geçinemiyoruz, aç kalırım” dedi.

86 yaşındaki bir diğer emekli vatandaş, erken seçim talebinde bulunarak, “Türkiye Cumhuriyeti içerisinde bizim bir Cumhurbaşkanımız var. Hemen seçim olsun, itibarımız yok mu? Biz insan değil miyiz?” şeklinde konuştu.

70 yaşındaki bir diğer emekli vatandaş ise hemen seçim isteyerek, “Emekliler, asgari ücretliler, fakir-fukara olarak mahvolduk. Sandık önümüze geldiğinde gereken cevabı vereceğiz” şeklinde görüş belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına tepki gösteren emekli İbrahim Halil Murhan, “Sadaka mı veriyor? Emekliler perişan. Sandık önümüze geldiğinde gereken cevabı vereceğiz” dedi.

Emeklinin durumuna dikkat çeken Hasan Çavuş, 14 bin 460 lira maaşla geçinemediğini belirterek, “Bu emekli ne yiyecek? 2024’ün emekliler için ölüm yılı olduğu söyleniyor” şeklinde eleştirdi.

Related Posts

Rus Progress-MS-31 kargo aracını taşıyan Soyuz-2.1a roketi Baykonur’dan fırlatıldı

Uluslararası Uzay İstasyonu’na kargo götüren Rus Progress-MS-31 aracını taşıyan Soyuz-2.1a roketi, Baykonur Uzay Üssü’nden başarıyla fırlatıldı.

Suriye’nin devlet arması değişti: Çift başlı kartal ve 14 tüy ne anlama geliyor?

Beşşar Esed liderliğindeki Baas yönetiminin 8 Aralık 2024’te devrilmesinin ardından, zalim rejime ait kalıntılar da bir bir silinmeye başladı. Şam’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan medyaya yansıyan bir görselde, devletin resmi armasının değiştirildiği görüldü. Armada kanatlarında 14 tüy bulunan çift başlı kartal üstüne üç yıldız bulunuyor.

En düşük emekli maaşı düzenlemesi komisyonda kabul edildi

En düşük emekli maaşının 16 bin 881 TL’ye yükseltilmesini öngören madde, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Trump’ın bebeği yasa tasarısını kendi partisi engelledi: ABD Başkanı zehir kustu

Donald Trump’ın baskısıyla yeniden oylamaya sunulan 4.5 trilyon dolarlık vergi indirimi ve harcama paketi, Cumhuriyetçilerin ilk başta engel olduğu krize rağmen Meclis’ten geçti. Trump’ın sosyal medya öfkesinin gölgesinde geçen gecede, partisini ikna eden telefon trafiği sonucu tasarı ilerledi.

Avustralya, antisemitik sözleri nedeniyle ABD’li rapçi West’in vizesini iptal etti

Avustralya, antisemitik sözleri nedeniyle ABD’li rapçi West’in vizesini iptal etti

867 ilaç SGK geri ödeme listesinde

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) son 2 yılda geri ödeme listesine 867 ilaç aldı.