F-16’nın Yerli Radar Sinyal Algılayıcı Podu Gerçek Radarları Yendi!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ülkenin milli teknoloji hamlesi doğrultusunda, TÜBİTAK BİLGEM tarafından geliştirilen F-16 EDPOD’un başarılı test sürecini tamamladığını duyurdu. Bakan Kacır, yerli üretim olan bu radar sinyal algılayıcının, gerçek radar sistemlerine karşı üstün performans sergilediğini belirtti. Bakan Kacır, “Tam bağımsız büyük Türkiye hedefiyle çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” dedi.
Çevresel Tehditleri Tespit Ediyor
F-16 EDPOD, düşman radarları, füze güdüm radarları ve hedef aydınlatma radarlarına ait sinyalleri algılayabilme özelliğine sahip bir radar sinyal algılayıcıdır. Bu tehditleri tespit ederek kayıt altına alan ve yüksek kapasiteli veri kaydı yapabilen EDPOD, aynı zamanda hassas konum belirleme özelliği sunuyor. Tespit edilen veriler, diğer silahlı kuvvet unsurlarıyla paylaşılabilecek şekilde tasarlanmıştır.
Milli Teknolojilerin Kritik Rolü
F-16 EDPOD, kritik bileşenlerinin yerli ve milli imkanlarla geliştirilmiş olmasıyla dikkat çekiyor. TÜBİTAK BİLGEM İleri Teknolojiler Araştırma Enstitüsü (İLTAREN) tarafından geliştirilen bu sistem, Türkiye’nin elektronik harp alanında dışa bağımlılığını azaltarak kritik bir yetkinlik kazanmasını sağlıyor.
More Stories
Merkür’deki tuhaflığın nedeni belli oldu
Apple, iOS 18.4.1 ile sinir bozucu hataları giderecek
Senkron Digital, Cesur Yeni Markası ve Dönüştürücü Çözümleriyle WindEurope 2025’te Sahnede