Dolandırıcılara Amasya’da Operasyon

Sosyal medya üzerinden hasta ve mağdur kişilerin görüntülerini kullanarak Amasya’da 40, toplamda ise 16 bin 398 kişiden 10 milyon TL’de fazla haksız yardım toplayan dolandırıcılara yönelik polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheliden 7’si tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Amasya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin Amasya Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde yürüttüğü soruşturma kapsamında, sosyal medyada çeşitli yardım hesapları oluşturarak yardıma muhtaç kişilerin, özellikle çocukların fotoğraf ve videolarını paylaşıp tedavi, bakım amaçlı yardım talep ettikleri, bu hesaplar aracılığıyla Amasya’da 40 kişi olmak üzere, 81 ilde toplam 16 bin 398 kişiden 10 milyon 334 bin TL yardım parası toplandığı belirlendi.

Paraları toplayan kişilerin şahsi olarak alışveriş harcamalarında, fatura ödemelerinde, oyun ve bahis sitelerinde, altın alımlarında, sosyal medya üzerinde yayınlanan reklam ücretlerinin karşılanmasında bu paraları harcadığı tespit edildi.

Kimlik bilgileri tespit edilen şahıslara yönelik olarak Diyarbakır ve Mersin’de eş zamanlı düzenlenen operasyonda 8 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Amasya’ya getirilerek adliyeye sevk edilen şüpheliler C.A., N.A., H.S., C.S., B.S., M.S. ve H.S. isimli 7 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. – AMASYA

Related Posts

MHP’den 5 gün sonra Türkeş’in kızına cevap

Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş’in şoförü ve korumasına 3 Mayıs Türkçüler Günü’nde Ülkü Ocaklı bir grup tarafından saldırı gerçekleşmişti. Olayla ilgili 5 gün sonra açıklama yapan MHP, hem Türkeş’in kızına hem de İYİ Parti’ye sert sözlerle yüklendi.

‘Selçuk Tengioğlu’ hesabı açmış: Özgür Özel’i tehdit eden bir kişi gözaltına alındı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yumruklu saldırıda bulunan Selçuk Tengioğlu adına sosyal medya hesabı açıp, Özgür Özel’i tehdit ettiği tespit edilen bir kişi gözaltına alındı.

Trump, Basra Körfezi’ne “Arap Körfezi” diyecek

Trump, Basra Körfezi’ne “Arap Körfezi” diyecek

Pakistan açıkladı: Hindistan’a ait 3 savaş uçağı ve bir drone düşürüldü

Pakistan Federal Enformasyon ve Yayıncılık, Ulusal Miras ve Kültür Bakanı Attaullah Tarar, Hindistan ordusuna ait 3 savaş uçağı ve bir dronun düşürüldüğünü bildirdi.

AB, 2027 yılı sonuna kadar Rusya’dan gaz ithalatını durdurmayı hedefliyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Rusya’dan doğalgaz ve sıvılaştırılmış doğalgaz alımını 2027 yılı sonuna kadar kademeli olarak sona erdirmeye yönelik bir yol haritası hazırladı.

Bursa’da balkondan düşen 6 yaşındaki çocuk yaralandı

Bursa’da 3 katlı apartmanın 1’inci katındaki balkondan düşen 6 yaşındaki çocuk yaralandı.