Diyanetin eli ayağı birbirine dolaştı: ’22 bin 104 lira asgari ücret caiz mi hocam?’

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, bu yıl fitre miktarını 180 lira olarak belirledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, fitreyi 180 lira olarak açıklayan Diyanet İşleri Başkanlığına önce telefonda sonra yazılı olarak sordu.

DİYANETİN ELİ AYAĞI BİRBİRİNE DOLAŞTI

Vehbi Bakırlıoğlu, Alo 190 Dini Soruları Cevaplandırma Hattı’na sorular yöneltti. Ancak sorulara, “Bu bizim alanımız değil. Dilerseniz yazılı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’na sorularınızı yöneltebilirsiniz” yanıtı verildi.

Bunun üzerine Bakırlıoğlu, aynı soruları e-Devlet üzerinden Din İşleri Yüksek Kurulu’na yöneltti.

’22 BİN 104 LİRA ASGARİ ÜCRET CAİZ Mİ HOCAM?’

Diyanet, “asgari ücret” ile “en düşük emekli aylığı” ile ilgili soruları “siyasi” buldu.

‘Fitrenin 180 lira olarak belirlendiği bir ortamda asgari ücretin 22 bin 104 lira olması, en düşük emekli aylığının açlık sınırının altında kalmasının dinen uygun olup olmadığı‘ sorusuna bir yanıt vermedi.

CHP’li Bakırlıoğlu “Her konuda fikri olan, camilere siyasetin girmesinden çekinmeyen Diyanet İşler Başkanlığı, sorularımıza ‘siyasi içerikli ve polemik amaçlı’ dedi” şeklinde konuştu.

Related Posts

Ümit Özdağ’dan Mehmet Nuri Ersoy’a sert sözler: ‘Patron Bakan, dinlenme hakkını bile çok görüyor’

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Turizm Bakanı’nın aynı zamanda turizm patronu olduğu bir ülkede işçinin kaderi kölelik olmuştur! Bugün turizm işçisine dayatılan bu keyfilik, yarın diğer sektörlere de yayılacak. Amaç, Türk işçisini modern köle haline getirmektir” diyerek turizm işçilerinin 6 gün değil, 10 gün çalışma sonrası hafta tatili hakkını kullanabileceği düzenlemeye tepki gösterdi.

Suriye’de çatışma: Onlarca ölü ve yaralı var…

Suriye’nin Suveyda şehrinde Dürzi ve Bedevi silahlı gruplar arasında çatışma çıktı. Olaylarda şu ana kadar 10 kişinin hayatını kaybettiği, 40 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Gaziantep’te kesinleşmiş hapis cezası bulunan 5 hükümlü yakalandı

Gaziantep’te haklarında çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 5 firari hükümlü yakalandı. Hükümlüler, işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

Bu soruya 2 bin yıldır cevap aranıyor: Büyük İskender’in ölüm nedeni neydi? Ünlü bilim insanı inanılmaz gerçeği açıkladı

Ziyafet sofrasının başına oturmuş keyifle yiyip içmekteyken bir anda acıyla bağırmaya başladı. Karın ağrısı ve ateş belirtileriyle yatak istirahati tavsiye edildi. 13 gün sonra hayatını kaybetti. Yeni bir araştırma, Büyük İskender’in 2 bin yıldır gizemini koruyan ölümüne dair çok ilginç detaylar ortaya koydu.

Antalya’da aslanın saldırdığı kişi taburcu edildi

Antalya’nın Manavgat ilçesinde hayvan parkından kaçan aslanın saldırması sonucu yaralanan Süleyman Kır, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

ABD Savunma Bakanı Hegseth’in görevden alınması için Trump’a çağrı: ‘Hala utanç kaynağı’

ABD’de Senato Azınlık Lideri Demokrat Chuck Schumer, Savunma Bakanı Pete Hegseth’i eleştirerek Ukrayna’ya silah sevkiyatının durdurulması kararındaki olası rolü nedeniyle görevden alınmasını talep etti. ABD Başkanı Donald Trump’a Hegseth’i görevden alma çağrısında bulunan Schumer, Hegseth’in “bir utanç kaynağı” olduğunu öne sürdü.