Cildiniz portakal kabuğu görünümündeyse dikkat! Selülit değil, lipödem olabilir

Lipödem Nedir?

Lipödem, bacak ve kalçalardan başlayarak ileri evrelerinde kolları da etkileyen, kanlanma ve lenfatik drenajın bozulduğu, hormonlara bağlı gelişen metabolik bir hastalıktır. Lipödem, simetrik yağ tutulumu ile bacaklarda ve kollarda kendini gösterir. Etkilenen alanlarda hassasiyet ve ağrı belirgindir.

Kadınların Yüzde 11’inden Fazlası Risk Altında!

Lipödem kadınların yüzde 11’inden fazlasında görülen bir hastalıktır. Lipödem genellikle obezite ve lenfödemle karıştırılabilir ancak simetrik yağ birikimi ve belirgin boyut farklarıyla diğer hastalıklardan ayrılır. Lipödemin ileri evrelerinde lenfödem gelişebilir ve hastalar majör depresyon yaşayabilir.

Lipödem Belirtileri Nelerdir?

  • Bacak ve kollarda vücuda uyumsuz yağ depolanması
  • Hassasiyet ve ağrı
  • Hızlı morarma
  • Yorgunluk ve halsizlik
  • Yürüme güçlüğü ve düz tabanlık

Lipödem Tedavisi

Lipödem hastalığının tedavisinde liposuction yöntemi kullanılarak anormal yağ dokusu vücuttan uzaklaştırılır. Liposuction, hastanın yaşam kalitesini artırarak ağrıları hafifletir. Tedaviye ek olarak, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz ve cilt bakımı da önemlidir.

Related Posts

Kahveye protein tozu atıp içiyorlar! Jet hızıyla yayıldı: ‘İlk sinyali böbrek ve kalpte verir’

Protein tozunun ne kadar doğru kullanıldığı hâlâ tartışma konusuyken, sade kahveyle karıştırılarak hazırlanan ‘Proffee’ akımı tüm dünyada hızla yayıldı. Sosyal medyada farklı tariflerle paylaşım rekorları kıran bu trend, özellikle sabah aç karnına tüketilmesiyle dikkat çekiyor. Ancak uzmanlar, bu popüler içeceğin sanıldığı kadar masum olmadığını söylüyor.

Böbrek sağlığında ulusal seferberlik

Ülkemizde yaklaşık 9 milyon kronik böbrek hastası bulunurken, her 6-7 erişkinden birinde hastalık görülüyor.

Estetik operasyonda “diş hekimi” skandalı: Bakanlık harekete geçti

Estetik operasyonda “diş hekimi” skandalı: Bakanlık harekete geçti

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Uzmanından polen uyarısı: Belli saatlerde dışarı çıkmayın, pencere açmayın

Uzmanından polen uyarısı: Belli saatlerde dışarı çıkmayın, pencere açmayın

Uzmanından kritik uyarı: ‘Kurban eti 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmeli’

Kurban Bayramı’na sayılı günler kalırken; sağlıklı bir bayram geçirmek için bazı önlemlerin alınması önem taşıyor. Dahiliye Uzmanı Dr. Erdal Gündoğan, etin en az 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmesini tavsiye etti. Taze et tüketiminin karın ağrısı, reflü atakları, gaz, karında şişlik ve hazımsızlık gibi sindirim sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulunan Dr. Gündoğan, “Uzun süre ve fazla et tüketimi, uzun dönemde kolesterol yükselmesine, gut ataklarına, karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarına neden olabilir” dedi. Bayram süresince fazla miktarda ve geç saatlere kadar yemek tüketilmemesi gerektiğini belirten Dr. Gündoğan, gün içerisinde yürüyüş gibi hafif egzersizler yapılmasını tavsiye etti.