Bakan Göktaş açıkladı: Evlenecek gençlere indirim müjdesi

Ailelere Doğum ve Evlilik Destekleri Devam Ediyor

ANKARA – ASLIHAN ALTAY KARATAŞ – Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Göktaş, Doğum Destek Sistemi’ne yapılan başvuruları değerlendirdi. 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren doğan ilk çocuklara 5 bin liralık tek seferlik destek, ikinci çocuklara aylık 1500 lira, üç ve sonraki çocuklar içinse aylık 5 bin lira destek verileceğini hatırlattı. Göktaş, ödemelerin herhangi bir kriter olmaksızın, çocuklar 5 yaşına gelene kadar kesintisiz şekilde yapılacağını belirtti.

Doğum desteklerine e-Devlet üzerinden başvuruların 8 Nisan itibarıyla kabul edilmeye başlandığını belirten Göktaş, “Bugüne kadar 287 bin 518 başvuru alındı. En fazla başvuruyu yüzde 41’lik oranla birinci çocuklar için aldık. Bu yıl doğan birinci çocuklar için yapılan başvuru sayısı 116 bin 594. İkinci çocuk başvuru oranı yüzde 31, başvuru sayısı 88 bin 982. Üçüncü çocuk başvuru oranı yüzde 18, başvuru sayısı 51 bin 843 oldu. 3 çocuktan fazlası olan ailelerin başvuru oranı yüzde 10, başvuru sayısı ise 30 bin 99” dedi.

İstanbul’dan En Çok Başvuru

Başvuruların hangi illerden yapıldığına da değinen Göktaş, “İstanbul en fazla başvuran il oldu. İstanbul’u Ankara ve Şanlıurfa takip etti” şeklinde konuştu. Ödemelerin ne zaman yapılacağını da açıklayan Göktaş, “Başvuruları inceledikten sonra ilk ödemeleri Mayıs ayında, Anneler Günü’nün de dâhil olduğu bir tarihte yapacağız” diye ekledi.

Evlilik Hazırlığındaki Gençlere Müjde

2025 Aile Yılı’nda evlenmeyi planlayan gençlere yönelik desteklere de değinen Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’ndan faydalanacak gençlerin ev kurma süreçlerine destek olacaklarını belirtti. 16 firma ile yapılan anlaşma kapsamında, mobilya, beyaz eşya, tekstil ve mutfak eşyaları gibi ihtiyaçlarda özel indirimler sağlayacaklarını söyledi. Göktaş, indirim detaylarının 30 Nisan Çarşamba günü düzenlenecek bir toplantıyla açıklanacağını ve gençleri evlilik yolunda destek olan tüm firmalara teşekkür ettiğini vurguladı.

Related Posts

Avrupa borsalarında pozitif seyir – 29 Nisan 2025

Küresel piyasalarda ticaret politikalarına ilişkin belirsizlikler devam ederken, Avrupa borsaları İngiltere hariç pozitif seyrediyor.

Borsa haftaya yükselişle başladı – 28 Nisan 2025

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, S&P’nin kredi notu teyidi ve güçlü bankacılık-holding performansının da etkisiyle haftaya yüzde 0,26 artışla 9.457,25 puandan giriş yaptı.

Yeni konut kampanyası geliyor! Ev alma hayali kuranlar dikkat: İşte detaylar…

Ev alma hayali kuranları heyecanlandıran yeni sosyal konut projesi için ilk açıklama geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tüm Türkiye’de büyük bir sosyal konut kampanyası başlatılacağını duyurdu. Peki şartları ne olacak? Hangi gruplar öncelikli olacak? Başvuru için bir gelir sınırlaması olacak mı? Ödemeler nasıl olacak? İşte beklentiler… 

‘Gelişmekte olan ülkeler ABD ile hemen anlaşmalı’

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, Washington’daki Bahar Toplantıları sonrasında yaptığı açıklamada gelişmekte olan ülkelerin ABD ile mümkün olan en kısa sürede (Fast track) ticaret anlaşmaları yapması gerektiğini söyledi.

Konya’da don felaketi: Kiraz ve meyve bahçeleri büyük zarar gördü

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Konya Akşehir’de don nedeniyle meyve ağaçlarında yüzde 90’a varan zarar meydana geldiğini belirterek, üreticinin desteklenmesi çağrısında bulundu. Özellikle badem, ceviz, kayısı ve kiraz bahçeleri ağır hasar aldı.

Intel’de büyük değişim: İşten çıkarma dalgası ve ofise dönüş zorunluluğu

Çip devi Intel, CEO Lip-Bu Tan yönetiminde yeniden yapılanmaya hız verdi. Haftada dört gün ofisten çalışma zorunluluğu getiren şirket, çalışanlarının yüzde 20’sini işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir