ABD’de dış yardımlar durduruldu

ABD Dış Yardımları Askıya Alındı

ABD Dışişleri Bakanlığı ve USAID tarafından finanse edilen dış yardımların tümü askıya alındı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, dış ülkelere yapılan ödemelerdeki kesintinin yardım programlarının verimliliğini ve ABD dış politikasına uygunluğunu değerlendirmek amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, yardımların incelenmesinin ve düzenlenmesinin “ahlaki zorunluluk” olduğu vurgulanarak, harcamaların Amerikan halkına fayda sağlaması gerektiği önemle altı çizildi.

Trump’ın Kararname İmzalaması

ABD Başkanı Donald Trump’ın başkanlık görevine başladıktan hemen sonra dış yardımlara yönelik bir kararname imzaladığı biliniyor. Kararnamede, ABD’nin dış kalkınma yardımı programlarından sorumlu tüm bakanlık ve kurumların dış ülkelere yapacakları ödemeleri durduracağı, programın ABD dış politikasıyla uyumunun değerlendirilmesi için 90 günlük bir inceleme süreci başlatıldığı ifade edilmişti.

ABD’nin dış kalkınma yardımları, diğer ülkelere ekonomik, sosyal, teknik ve insani yardımları kapsayan geniş bir yelpazeyi içeriyor.

Kaynak: Odatv.com

Related Posts

Ümit Özdağ’dan Mehmet Nuri Ersoy’a sert sözler: ‘Patron Bakan, dinlenme hakkını bile çok görüyor’

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Turizm Bakanı’nın aynı zamanda turizm patronu olduğu bir ülkede işçinin kaderi kölelik olmuştur! Bugün turizm işçisine dayatılan bu keyfilik, yarın diğer sektörlere de yayılacak. Amaç, Türk işçisini modern köle haline getirmektir” diyerek turizm işçilerinin 6 gün değil, 10 gün çalışma sonrası hafta tatili hakkını kullanabileceği düzenlemeye tepki gösterdi.

Suriye’de çatışma: Onlarca ölü ve yaralı var…

Suriye’nin Suveyda şehrinde Dürzi ve Bedevi silahlı gruplar arasında çatışma çıktı. Olaylarda şu ana kadar 10 kişinin hayatını kaybettiği, 40 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Gaziantep’te kesinleşmiş hapis cezası bulunan 5 hükümlü yakalandı

Gaziantep’te haklarında çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 5 firari hükümlü yakalandı. Hükümlüler, işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

Bu soruya 2 bin yıldır cevap aranıyor: Büyük İskender’in ölüm nedeni neydi? Ünlü bilim insanı inanılmaz gerçeği açıkladı

Ziyafet sofrasının başına oturmuş keyifle yiyip içmekteyken bir anda acıyla bağırmaya başladı. Karın ağrısı ve ateş belirtileriyle yatak istirahati tavsiye edildi. 13 gün sonra hayatını kaybetti. Yeni bir araştırma, Büyük İskender’in 2 bin yıldır gizemini koruyan ölümüne dair çok ilginç detaylar ortaya koydu.

Antalya’da aslanın saldırdığı kişi taburcu edildi

Antalya’nın Manavgat ilçesinde hayvan parkından kaçan aslanın saldırması sonucu yaralanan Süleyman Kır, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

ABD Savunma Bakanı Hegseth’in görevden alınması için Trump’a çağrı: ‘Hala utanç kaynağı’

ABD’de Senato Azınlık Lideri Demokrat Chuck Schumer, Savunma Bakanı Pete Hegseth’i eleştirerek Ukrayna’ya silah sevkiyatının durdurulması kararındaki olası rolü nedeniyle görevden alınmasını talep etti. ABD Başkanı Donald Trump’a Hegseth’i görevden alma çağrısında bulunan Schumer, Hegseth’in “bir utanç kaynağı” olduğunu öne sürdü.