Galaksimiz boşlukta yüzüyor olabilir mi?

Evrenin Genişlemesi Hakkında Yeni Araştırma

Evrenin genişlemesi konusundaki “Hubble sabiti” hakkındaki tartışmalar devam ediyor. Uzak galaksilere ve erken evrene yapılan ölçümler, genişlemenin saniyede yaklaşık 67 kilometre olduğunu gösterirken, yakın evrende yapılan ölçümler ise bu değeri 73 kilometre olarak ortaya koyuyor. Bu fark, bilim insanlarını yıllardır karşı karşıya getiren bir konu.

İngiltere’deki Portsmouth Üniversitesi’nden kozmolog Indranil Banik liderliğindeki bir araştırma ekibi, Samanyolu’nun bulunduğu bölgenin evrenin genelindeki ortalama yoğunluğuna göre daha az yoğun, yani “boşlukta” olabileceğini iddia ediyor. Bu iddia, evrenin genişlemesi konusundaki tartışmalara yeni bir perspektif getirebilir.

Related Posts

Güneş ışığından elektriğe öncü proje! Otoyollar elektrik üretiyor

Normandiya bölgesindeki Tourouvre-au-Perche kasabasında hayata geçirilen dünyanın ilk güneş enerjili otoyolu, 2880 adet güneş paneliyle donatılmış 1 kilometrelik bir yol olarak dikkat çekti. Bu yenilikçi proje, hem çevre dostu enerji üretimini …

Epic Games’in 10 Temmuz’a kadar ücretsiz verdiği iki oyun

Epic Games, 10 Temmuz’a kadar iki oyunu ücretsiz olarak veriyor. Bu iki oyun, kütüphaneye bir kez eklendiğinde sonsuza kadar sizin oluyor.

Google uygulamasının Apple Watch’ta desteği sona erdi

Google’ın not alma uygulaması Keep, yeni gelen iOS güncellemesiyle Apple Watch için artık desteklenmiyor.

Evreni anlayış biçimimizi değiştirecek teleskoptan ilk görüntüler

Vera Rubin Teleskobu’nun Dünya’ya çarpma mesafesindeki gök taşlarını tespit etmesi ve Samanyolu Galaksisi’ni de haritalaması bekleniyor.

Dünyanın en basit nükleer reaktörüne onay! Amacı belli oldu

Finlandiya’dan dünyanın en basit nükleer reaktörüne onay geldi. Reaktör yalnız ısı üretimi için kullanılacak.

Apple’dan tarihi adım: Tüm dengeleri değiştirecek

Teknoloji devi Apple, çağa ayak uydurmak için dev bir adım atmaya hazırlanıyor…