“Destek vermeyin” dedi, çiftçinin sırtındaki yükü gösterdi

CHP Niğde Milletvekili Gürer: Tarım Sektöründeki Kriz Dayanılmaz Hale Geldi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çiftçilerle bir araya gelerek tarım sektöründeki krizin vahim boyutlara ulaştığını dile getirdi. Gürer, hayvancılığın bu koşullarda sürdürülemeyeceğini vurgulayarak, “Çiftçilerin bu fiyatlarla hayvancılığı devam ettiremeyeceğini görebiliyoruz. Aynı zamanda çiftçiler farklı ürünler de ekerek çiftçilik yapıyorlar. Girdi maliyetleri arttıkça her yıl aldıkları ürünlerin fiyatları katlanıyor, ancak ürettikleri ürünlerin fiyatları artmıyor.” şeklinde konuştu.

Ömer Fethi Gürer: Hayvancılık Yapanlar Çiftçilik Yapmadan Hayvancılığı Sürdüremez

Gürer, tarlada çiftçilerle bir araya gelerek hayvancılığın sadece hayvancılıkla sürdürülemeyeceğini ifade etti. Gürer, “Ülkemizde hayvancılık yapanlar, çiftçilik yapmıyorsa ahırlarını boşalttı. Kredi desteğiyle çiftçilik yaparak hayvancılığı sürdürmeye çalışıyorlar. Ancak işçi sorunu, ilaç sorunu, tohum sorunu, gübre sorunu, mazot sorunu gibi birçok engelle karşı karşıyalar.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

  • Ülkede çiftçi sayısının azaldığını belirten Gürer, çiftçilerin refah içinde bir yaşam sürdüremediklerini ve bu nedenle çiftçi sayısının her geçen gün azaldığını ifade etti.
  • Çiftçiden mazotta ÖTV ve KDV’nin kaldırılması gerektiğini vurgulayan Gürer, çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Sadık Çiftçi: 2 Yıldır Sorun Yaşıyoruz

Sadık Çiftçi ise geçtiğimiz 2 yıldır ciddi sorunlar yaşadıklarını belirterek, “Durumumuz çok kötü. Hayvanlarımızı satamıyoruz, düvelerimizi dahi elden çıkaramıyoruz. Girdi maliyetleri her geçen gün artıyor, ancak satış fiyatları aynı seviyede kalıyor. Bu durumda hayvancılık yaparak hayatta kalamayız.” şeklinde sıkıntılarını dile getirdi.

Çiftçilerin karşı karşıya kaldığı bu zorlukların giderilmesi ve tarım sektörünün desteklenmesi için atılması gereken adımların ne zaman atılacağı ise belirsizliğini koruyor.

Related Posts

ÜNLÜ & Co’da Cansu Ökten, finanstan sorumlu üst düzey İcra Kurulu Üyeliği’ne atandı

ÜNLÜ & Co’da Cansu Ökten, finanstan sorumlu üst düzey İcra Kurulu Üyeliği’ne atandı

İsa Karakaş: Bağ-Kur’luların, 10 yıl daha az primle emeklilik yolları

İsa Karakaş: Bağ-Kur’luların, 10 yıl daha az primle emeklilik yolları

Spot piyasada elektrik fiyatları

Spot piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı, yarın için en yüksek 3 bin 399 lira, en düşük 779 lira 99 kuruş olarak belirlendi.

Turizm cennetinde ruhsat şoku! Turistik tesislerin kapısına bir bir mühür vuruldu

Muratpaşa Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın talebi ve Antalya Valiliği’nin 2025/1 sayılı genelgesi uyarınca, ilçe sınırlarında faaliyet gösteren Basit Konaklama Turizm İşletme Belgeli 294 tesisin, Antalya …

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, filosunu güçlendirmeye devam ediyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, KEGM filosunu güçlendirdiklerini belirterek, “2 acil müdahale römorkörü, 6 kılavuz hizmet botu ve 16 çok maksatlı hızlı can kurtarma botu filomuza katılacak.” ifadesini kullandı.

Avrupa Merkez Bankası’nda kriz: Maliye bakanıyken rüşvete aracılık eden üye!

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Peter Kažimír, görev süresinin dolmasına günler kala rüşvetten suçlu bulundu. 200 bin euro para cezası alan Kažimír’in itiraz hakkını kullanmaya hazırlanması ve hala görevde kalması dikkat çekti.