Fitch’ten Yunanistan’a not: Görünüm pozitife çekildi

Fitch Ratings, Yunanistan’ın Kredi Notunu Onayladı ve Görünümü Değiştirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Yunanistan’ın kredi notunu onayladı ve görünümünü yukarı yönlü revize etti. Fitch tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkenin uzun dönem yabancı ve yerel para cinsinden kredi notu “BBB-” olarak teyit edildi.

2025 ve 2026 yıllarında Yunanistan’da büyümenin yüzde 2’nin üzerinde olması öngörülüyor ve bu durum, Euro Bölgesi büyüme tahminlerinden çok daha iyi bir performans sergileyeceğini gösteriyor.

Fitch, Yunanistan’ın kredi notu görünümünü “durağan”dan “pozitif”e çıkardı. Bu değişiklik, ülkenin ekonomik durumunda olumlu bir gelişme beklentisini yansıtmaktadır.

Related Posts

ÜNLÜ & Co’da Cansu Ökten, finanstan sorumlu üst düzey İcra Kurulu Üyeliği’ne atandı

ÜNLÜ & Co’da Cansu Ökten, finanstan sorumlu üst düzey İcra Kurulu Üyeliği’ne atandı

İsa Karakaş: Bağ-Kur’luların, 10 yıl daha az primle emeklilik yolları

İsa Karakaş: Bağ-Kur’luların, 10 yıl daha az primle emeklilik yolları

Spot piyasada elektrik fiyatları

Spot piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı, yarın için en yüksek 3 bin 399 lira, en düşük 779 lira 99 kuruş olarak belirlendi.

Turizm cennetinde ruhsat şoku! Turistik tesislerin kapısına bir bir mühür vuruldu

Muratpaşa Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın talebi ve Antalya Valiliği’nin 2025/1 sayılı genelgesi uyarınca, ilçe sınırlarında faaliyet gösteren Basit Konaklama Turizm İşletme Belgeli 294 tesisin, Antalya …

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, filosunu güçlendirmeye devam ediyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, KEGM filosunu güçlendirdiklerini belirterek, “2 acil müdahale römorkörü, 6 kılavuz hizmet botu ve 16 çok maksatlı hızlı can kurtarma botu filomuza katılacak.” ifadesini kullandı.

Avrupa Merkez Bankası’nda kriz: Maliye bakanıyken rüşvete aracılık eden üye!

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Peter Kažimír, görev süresinin dolmasına günler kala rüşvetten suçlu bulundu. 200 bin euro para cezası alan Kažimír’in itiraz hakkını kullanmaya hazırlanması ve hala görevde kalması dikkat çekti.