YouTube sahte film fragmanlarından para kazanan kanallara müdahale edecek

YouTube, Sahte Film Fragmanlarına Karşı Harekete Geçiyor!

YouTube, aslında uzun süredir dillendirilen fakat bir türlü harekete geçilmeyen bir konsepte dur demeye hazırlanıyor. YouTube platformunda uzun süredir sahte film fragmanları ile izlenme ve kazanç elde eden kanallar var. Özellikle yapay zeka araçlarının çok daha gelişmesi ile birlikte bu durum fazlasıyla artmaya başladı. Gişe rekorları kıran filmler için yüzlerce fragman platformda yer alıyor ve YouTube, sahte görüntü ve fragmanlardan kazanç sağlayan kanallara karşı sonunda sert önlemler almaya başlayacak.

Platformdaki içerik oluşturucuların sahte fragmanlarla nasıl büyük rakamlar elde ettiğine dair çok sayıda rapor yayınlanmıştı. Zaman zaman stüdyoların da bu durumdan rahatsız olduğu ve izleyicileri yanıltacak içeriklerin önüne geçemedikleri belirtiliyordu. Bu kanalların aslında konsept videolardan çıkarak olayı tamamen sürümden kazanmaya devşirmesi YouTube’u harekete geçirecek gibi duruyor.

YouTube’un yapay zeka tarafından oluşturulan içeriği kullanan kanalları ortak programlarından kaldıracağı, yani bu kanallara para kazanmayı kapatacağı belirtiliyor. Firma platformunda büyük film markalarının yanlış temsil edilmesini nasıl ele alacağı konusundaki tutumunu değiştirdi ve Deadline’ın haberine göre bu hamleyle ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu, “YouTube ortak programından uzaklaştırmalar da dahil olmak üzere uygulama kararlarımız, etkilenen içerik oluşturucunun sahibi olabileceği veya işletebileceği tüm kanallar için geçerlidir.”

Yapay zeka ve farklı film fragmanlarını montajlayarak konsept fragmanlar oluşturan kanallar, izleyicileri büyük film stüdyolarından gerçek bir şey gördüklerine inandırmasıyla sürekli olarak büyüdü. Sahte fragmanlar arasında son dönemde popüler olan Thunderbolts, The Fantastic Four gibi gişe rekorları kıran büyük IP’ler ve henüz resmi fragmanları bile yayınlanmamış sayısız film yer alıyordu.

Bu hamleden önce ilgili stüdyolar AI içerikli kopyalarını pazarlayan kanallardan telif yoluyla reklam geliri elde edebiliyordu. Bu eğilim oyuncuların yeteneklerinin ve değerlerinin sömürülmesine olanak sağladığı için SAG-AFTRA tarafından hoş karşılanmadı. Sendika daha önce konuyla ilgili yaptığı açıklamada durumdan memnun olmadıklarını dile getirmiş ve şöyle demişti, “İnsan merkezli fikri mülkiyetin izinsiz, istenmeyen ve vasatın altındaki kullanımlarından para kazanmak dibe doğru bir yarıştır.” YouTube’un aldığı bu karar sonrası ilgili kanalların nasıl bir yol izleyeceği ve bu konsept fragmanların ne olacağı ise merak konusu.

Related Posts

Epic Games’in 10 Temmuz’a kadar ücretsiz verdiği iki oyun

Epic Games, 10 Temmuz’a kadar iki oyunu ücretsiz olarak veriyor. Bu iki oyun, kütüphaneye bir kez eklendiğinde sonsuza kadar sizin oluyor.

Google uygulamasının Apple Watch’ta desteği sona erdi

Google’ın not alma uygulaması Keep, yeni gelen iOS güncellemesiyle Apple Watch için artık desteklenmiyor.

Evreni anlayış biçimimizi değiştirecek teleskoptan ilk görüntüler

Vera Rubin Teleskobu’nun Dünya’ya çarpma mesafesindeki gök taşlarını tespit etmesi ve Samanyolu Galaksisi’ni de haritalaması bekleniyor.

Dünyanın en basit nükleer reaktörüne onay! Amacı belli oldu

Finlandiya’dan dünyanın en basit nükleer reaktörüne onay geldi. Reaktör yalnız ısı üretimi için kullanılacak.

Apple’dan tarihi adım: Tüm dengeleri değiştirecek

Teknoloji devi Apple, çağa ayak uydurmak için dev bir adım atmaya hazırlanıyor…

Tedarikçinin hedefi Çin otomotiv pazarı

Yıllık 15 milyar dolarlık ihracata imza atan Türk otomotiv tedarik endüstrisi rotayı Çin, Hindistan ve Kuzey Amerika pazarına kırdı. Jeopolitik riskleri azaltmayı hedeflediklerini söyleyen TAYSAD Başkanı Yakup Birinci, “Özellikle Asya’da iş birliklerini artırmak ve kalitemizi bu coğrafyalara taşımak istiyoruz” dedi.