Bakan Kurum: 81 ilde yeni sosyal konut kampanyası yapacağız

İstanbul Depreminin Etkileri Hakkında Bakan Murat Kurum’dan Açıklamalar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki deprem ve beklenen İstanbul depreminin etkilerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum, İstanbul’da meydana gelen depremin ardından hasar raporunu paylaştı. Yaşanan deprem sonrasında 6 bin 539 hasar ihbarı aldıklarını belirten Kurum, bunlardan bin 473’ünün hasarsız olduğunu ve sadece 101 binanın az hasarlı olduğunu açıkladı.

Murat Kurum, depremle ilgili bilim insanlarının görüş birliği içinde olmadığını belirterek, depremin büyüklüğünü bir uyarı olarak değerlendirmenin yanlış olduğunu söyledi. Depremin süresinin 13 saniye olması ve düşük ivmeye sahip olması nedeniyle büyük bir yıkım yaşanmadığını ifade eden Kurum, Elazığ Sivrice’deki depreminin de kısa sürmesinin yıkımı engellediğini vurguladı.

İstanbul’daki en çok hasar ihbarı yapılan ilçeler hakkında da bilgi veren Kurum, Bahçelievler’in en çok ihbar alan ilçe olduğunu ve bunu Esenler, Bağcılar, Zeytinburnu ve Avcılar’ın takip ettiğini belirtti.

Deprem sonrası vatandaşlara yönelik yeni bir sosyal konut kampanyasının başlatılacağını duyuran Murat Kurum, “Yarısı Bizden” kampanyasına az hasar alan tüm vatandaşların dahil edileceğini açıkladı. Kampanya kapsamında gençler ve emeklilerin de ev sahibi olabileceğini belirten Kurum, Türkiye genelinde büyük bir sosyal konut kampanyası başlatılacağını ve detayların Cumhurbaşkanı tarafından paylaşılacağını söyledi.

Related Posts

Papa’nın ölümü belli miydi? Futbol kartındaki gizemli sayılar

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis’in kaderinin, gençliğinde tuutuğu futbol kulübünde kullandığı kartta gizli olduğu öne sürüldü. Futbol takımının “88235” numaralı üyesi olan Francis’in öldüğünde 88 yaşında olduğu ve Arjantin saatiyle 2.35’te yaşamını yitirdiği aktarılıyor.

Mehmet Çakılcıoğlu kimdir? İBB Eski Genel Sekreteri Mehmet Çakılcıoğlu neden gözaltına alındı?

İBB’ye yürütülen operasyonlar kapsamında İBB Eski Genel Sekreteri Mehmet Çakılcıoğlu gözaltına alındı. Peki, Mehmet Çakılcıoğlu kimdir? İBB Eski Genel Sekreteri Mehmet Çakılcıoğlu neden gözaltına alındı?

DEM Parti heyetinden kritik görüşme: SDG lideri Mazlum Abdi ile bir araya geldiler

Kürt Ulusal Konferansına katılmak üzere Kuzey ve Doğu Suriye’de bulunan DEM Parti heyeti, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) lideri Mazlum Abdi ile görüştü.

Tekirdağ’da kaçak tütün operasyonu

Tekirdağ’da bir depoya düzenlenen operasyonda çok sayıda kaçak makaron ile bandrolsüz tütün ele geçirildi.

1 ve 19 Mayıs’ta toplu ulaşım ücretsiz

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile Atatürk’ü Anma, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bazı raylı sistem hatlarında toplu ulaşım ücretsiz olacak.

Artçı sarsıntılar devam ediyor: Büyükçekmece açıklarında 4,3 büyüklüğünde deprem

Marmara Denizi’nde Çarşamba günü meydana gelen 6,2 büyüklüğünde depremin ardından artçı sarsıntılar devam ediyor. Son olarak Marmara Denizi’nde Büyükçekmece açıklarında saat 20.33’te 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. (AFAD-Kandilli son depremler)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir