Pervin Buldan: Süreç fiziki özgürlüğe doğru giden yoldur

DEM Parti: Öcalan’a Fiziki Özgürlük Talebi

Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamalarıyla gündeme gelen İmralı süreciyle ilgili tartışmalar devam ederken DEM Parti’den önemli bir açıklama geldi. DEM Parti Van Milletvekili ve İmralı Heyeti üyesi Pervin Buldan, Roma’da düzenlenen “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm Uluslararası Konferansı”na katıldı.

“Süreç Başarılı Olacak”

Konferansa farklı ülkelerden 300’den fazla katılımcı destek verdi. Buldan, konuşmasında haziran ayını işaret ederek şunları söyledi: “Haziran sonuna kadar sürecin tam anlamıyla başarıya ulaşması bekleniyor. Bu, Sayın Öcalan ve devlet yetkilileri açısından önemli. Her ülkenin kendi pozisyonunda yapacağı birçok iş bulunmaktadır. Atılacak her adım, Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne giden yoldur aynı zamanda. Avrupa ülkelerinden de destek bekliyoruz. Verilecek olan destek çok değerlidir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski hukuk danışmanı, ceza hukukçusu Prof. İzzet Özgenç ise Öcalan’a af taleplerine yasaları hatırlatarak karşı çıktı.

“VIP Statüsüne Tepki”

Özgenç, “Kürt sorununu hukuki çerçevede çözmemiz gerekir. Ancak bunun için suç işlemiş kişileri affetmek zorunda değiliz. Görüşümüze göre, teknik bir af kararı alınmasa bile cezasını çeken bir hükümlünün infaz şartları daha esnetilecektir. VIP statüsündeki hükümlüye siyasi faaliyetlerde bulunma imkanı tanınacaktır” dedi.

Neden İtalya?

PKK lideri Öcalan’ın yakalanma süreci 1998’de Suriye sınırında dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Atilla Ateş’in Esad yönetimine verdiği restle başladı. Esad, Öcalan’ı ülkeden çıkarmak zorunda kaldı. Öcalan’ı sadece İtalya kabul etti ve eve yerleştirdi. Ancak, Bülent Ecevit hükümetinin baskısı sonrasında İtalya geri adım attı ve Öcalan Kenya’daki Yunanistan elçiliğinde yakalanarak Türkiye’ye getirildi.

Related Posts

Murat Yetkin: “Terörsüz Türkiye” sürecinde Zikzak yöntemiyle ilerlenecek

Murat Yetkin: “Terörsüz Türkiye” sürecinde Zikzak yöntemiyle ilerlenecek

24 saatlik nöbet: Hindistan’da mahsur kalan jetin sırrı ne?

Hindistan’daki bir havaalanında yaklaşık üç haftadır mahsur kalan İngiliz savaş uçağı, hem merak konusu oldu hem de bu kadar modern bir uçağın nasıl günlerce yabancı bir ülkede kalabildiğine dair soru işaretleri oluşturdu.

Ormanlarımız yanıyor, paralar Azerilere gidiyor

Orman Genel Müdürlüğü, tüm eksikliklerine rağmen petrol zengini Azerbaycan’a ormancılık eğitim merkezi yapılması için iki yılda 390 milyon lira destek sağladı.

Rus Progress-MS-31 kargo aracını taşıyan Soyuz-2.1a roketi Baykonur’dan fırlatıldı

Uluslararası Uzay İstasyonu’na kargo götüren Rus Progress-MS-31 aracını taşıyan Soyuz-2.1a roketi, Baykonur Uzay Üssü’nden başarıyla fırlatıldı.

Suriye’nin devlet arması değişti: Çift başlı kartal ve 14 tüy ne anlama geliyor?

Beşşar Esed liderliğindeki Baas yönetiminin 8 Aralık 2024’te devrilmesinin ardından, zalim rejime ait kalıntılar da bir bir silinmeye başladı. Şam’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan medyaya yansıyan bir görselde, devletin resmi armasının değiştirildiği görüldü. Armada kanatlarında 14 tüy bulunan çift başlı kartal üstüne üç yıldız bulunuyor.

En düşük emekli maaşı düzenlemesi komisyonda kabul edildi

En düşük emekli maaşının 16 bin 881 TL’ye yükseltilmesini öngören madde, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.