Bu kahveyi içmeden önce iki kez düşünün

Kafeinli İçeceklerin Tehlikeleri: Beslenme Uzmanları Uyarıyor

Her sabah kafeinli içeceklerle güne başlayanların dikkatine! Beslenme uzmanları, kafelerde sıkça tercih edilen sütlü veya aromalı kahve çeşitlerinin aslında sağlığınızı tehdit edebileceği konusunda uyarıyor. Bu içeceklerin yüksek şeker, yağ ve kalori içeriğiyle dikkatli olmak gerektiğini belirtiyorlar.

Son yıllarda popülerliği artan matcha latte, chai latte ve özellikle mevsimsel favori Pumpkin Spice Latte gibi içeceklerin aslında birer kalori bombası olduğunu biliyor muydunuz? İçlerine eklenen tatlandırıcılar, şuruplar, krema bazlı karışımlar ve süt türevleri sayesinde kalori miktarı hızla yükseliyor. Özellikle mocha ve aromalı latte gibi içeceklerin fazla şeker ve yağ içeriğiyle sağlığınızı riske attığını unutmayın.

En Sağlıklı Kahve Hangisi?

Uzmanlara göre çözüm, kahveyi sade ve bilinçli bir şekilde tüketmekten geçiyor. Filtre kahve, espresso ve americano gibi katkısız ve şekersiz içecekler, kafein ihtiyacını karşılamak için en doğru seçeneklerden biridir. Bu içecekler ekstra kalori yüklü olmadığından sağlığınızı korurken kafein keyfini de yaşamanıza olanak tanır.

Uzmanlar, “Kahvenin sağlığa zararlı olduğunu düşünmeyin, doğru tüketildiğinde oldukça faydalı bir içecektir” diyor. Yapılan araştırmalar, kahvenin tip 2 diyabeti önleyici, karaciğer sağlığını destekleyici hatta Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara karşı koruyucu etkilere sahip olabileceğini gösteriyor. Ancak günlük 2 ila 5 fincan kahve tüketiminin ideal olduğunu unutmayın. Aşırı kafein alımı ise çarpıntı, uykusuzluk, anksiyete gibi yan etkilere neden olabileceğinden, kafein tüketiminde ölçüyü kaçırmamak önemlidir.

Related Posts

Kahveye protein tozu atıp içiyorlar! Jet hızıyla yayıldı: ‘İlk sinyali böbrek ve kalpte verir’

Protein tozunun ne kadar doğru kullanıldığı hâlâ tartışma konusuyken, sade kahveyle karıştırılarak hazırlanan ‘Proffee’ akımı tüm dünyada hızla yayıldı. Sosyal medyada farklı tariflerle paylaşım rekorları kıran bu trend, özellikle sabah aç karnına tüketilmesiyle dikkat çekiyor. Ancak uzmanlar, bu popüler içeceğin sanıldığı kadar masum olmadığını söylüyor.

Böbrek sağlığında ulusal seferberlik

Ülkemizde yaklaşık 9 milyon kronik böbrek hastası bulunurken, her 6-7 erişkinden birinde hastalık görülüyor.

Estetik operasyonda “diş hekimi” skandalı: Bakanlık harekete geçti

Estetik operasyonda “diş hekimi” skandalı: Bakanlık harekete geçti

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Uzmanından polen uyarısı: Belli saatlerde dışarı çıkmayın, pencere açmayın

Uzmanından polen uyarısı: Belli saatlerde dışarı çıkmayın, pencere açmayın

Uzmanından kritik uyarı: ‘Kurban eti 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmeli’

Kurban Bayramı’na sayılı günler kalırken; sağlıklı bir bayram geçirmek için bazı önlemlerin alınması önem taşıyor. Dahiliye Uzmanı Dr. Erdal Gündoğan, etin en az 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmesini tavsiye etti. Taze et tüketiminin karın ağrısı, reflü atakları, gaz, karında şişlik ve hazımsızlık gibi sindirim sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulunan Dr. Gündoğan, “Uzun süre ve fazla et tüketimi, uzun dönemde kolesterol yükselmesine, gut ataklarına, karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarına neden olabilir” dedi. Bayram süresince fazla miktarda ve geç saatlere kadar yemek tüketilmemesi gerektiğini belirten Dr. Gündoğan, gün içerisinde yürüyüş gibi hafif egzersizler yapılmasını tavsiye etti.