İstanbul için düşünülüyordu, New York’ta başladı: Araç sahipleri bu parayı ödemek zorunda

New York, Trafik Ücretleri ile Başlıyor: İstanbul’dan Farklılıklar Neler?

Amerika Birleşik Devletleri’nin en kalabalık şehri olan New York, yüksek trafik oranlarına çözüm bulmak amacıyla ‘ücretli bölge’ uygulamasını başlattı. Bu uygulama, İstanbul’dakinden farklı olarak belirli bölgelerde geçerli olacak.

İstanbul için planlanan çalışmalar arasında Eminönü ve Kadıköy gibi yoğun bölgelere saat başı ücret uygulanması düşünülüyordu. Ancak New York’ta ise bu uygulama Manhattan adasının belirli bölgelerini kapsayacak şekilde tasarlandı.

GÜNLÜK ÜCRET 9 DOLARDAN BAŞLAYACAK, 27 DOLARA KADAR ÇIKACAK

Yeni tarifeye göre, Manhattan’a köprü veya tünel kullanarak geçen araç sahipleri, 60. Cadde ve altındaki bölgelere giriş yaptıklarında E-ZPass otomatik geçiş sistemi aparatını kullanarak 20 dolar, nakit ödeme yapan sürücüler ise 27 dolar ödemek zorunda kalacaklar.

İki akslı araç sürücülerin ödeyeceği ücret yeni düzenlemeyle yaklaşık iki katına çıkarken, kamyonet ve minibüs sahipleri ise daha yüksek maliyetlerle karşılaşacaklar.

Manhattan’da 60. Cadde’nin altındaki bölgeye seyahat edecek müşterilerin sarı taksiler için ödemesi gereken ücret de diğer bölgelere göre daha yüksek olacak.

Ayrıca, New York’ta Brooklyn ve Queens şehirlerini Manhattan’a bağlayan ve daha önce ücretsiz olan Manhattan Köprüsü, Brooklyn Köprüsü ve Williamsburg Köprüsü geçişleri için artık 9 dolar ücret talep edilecek.

Metropolitan Ulaşım İdaresi’ne (MTA) göre, Manhattan’daki sıkışıklık ücret bölgesine her gün 700 binden fazla araç giriyor ve bu da günlük en az 4 milyon dolarlık geçiş ücreti geliri demek oluyor.

Related Posts

Murat Yetkin: “Terörsüz Türkiye” sürecinde Zikzak yöntemiyle ilerlenecek

Murat Yetkin: “Terörsüz Türkiye” sürecinde Zikzak yöntemiyle ilerlenecek

24 saatlik nöbet: Hindistan’da mahsur kalan jetin sırrı ne?

Hindistan’daki bir havaalanında yaklaşık üç haftadır mahsur kalan İngiliz savaş uçağı, hem merak konusu oldu hem de bu kadar modern bir uçağın nasıl günlerce yabancı bir ülkede kalabildiğine dair soru işaretleri oluşturdu.

Ormanlarımız yanıyor, paralar Azerilere gidiyor

Orman Genel Müdürlüğü, tüm eksikliklerine rağmen petrol zengini Azerbaycan’a ormancılık eğitim merkezi yapılması için iki yılda 390 milyon lira destek sağladı.

Rus Progress-MS-31 kargo aracını taşıyan Soyuz-2.1a roketi Baykonur’dan fırlatıldı

Uluslararası Uzay İstasyonu’na kargo götüren Rus Progress-MS-31 aracını taşıyan Soyuz-2.1a roketi, Baykonur Uzay Üssü’nden başarıyla fırlatıldı.

Suriye’nin devlet arması değişti: Çift başlı kartal ve 14 tüy ne anlama geliyor?

Beşşar Esed liderliğindeki Baas yönetiminin 8 Aralık 2024’te devrilmesinin ardından, zalim rejime ait kalıntılar da bir bir silinmeye başladı. Şam’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan medyaya yansıyan bir görselde, devletin resmi armasının değiştirildiği görüldü. Armada kanatlarında 14 tüy bulunan çift başlı kartal üstüne üç yıldız bulunuyor.

En düşük emekli maaşı düzenlemesi komisyonda kabul edildi

En düşük emekli maaşının 16 bin 881 TL’ye yükseltilmesini öngören madde, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.