İşte dünyada en yoğun trafik sorunu olan şehirler

2024 Yılında İstanbul Dünyanın En Yoğun Trafik Sorununa Sahip Şehri Olarak Belirlendi

İncelemelere göre, İstanbul, Inrix’in 2024 yılı trafik analiz raporuna göre dünyanın en yoğun trafik sorununa sahip şehri olarak birinci sırada yer alırken, Toronto ise 25. sıradan listeye girdi.

İstanbul’da yaşanan trafik sıkışıklığı nedeniyle sürücüler, 2024 yılında toplamda 105 saat kayıp yaşadı. Bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 15 arttı.

Geçen yıl 6. sırada bulunan İstanbul, bu yıl yüzde 15’lik bir artışla listenin başına yerleşti. New York ise ikinci sırada kendine yer bulurken, üçüncü ve dördüncü sıraları ise sırasıyla Chicago ve Mexico City aldı.

İstanbul gibi diğer şehirlerde de sürücüler, trafik yoğunluğu nedeniyle yılda 97 ila 102 saat arasında zaman kaybetti. Paris, 97 saatlik zaman kaybıyla dünya genelinde altıncı sırada yer alırken, Avrupa’da ise ikinci sırada bulunuyor.

Rapora göre, dünya genelinde 37 ülkede yaklaşık bine yakın şehir incelendi ve trafik ile ulaşım trendleri değerlendirildi.

Cape Town Trafiği Azaltmak İçin Milyarlar Harcıyor

Güney Afrika’nın Cape Town şehri, dokuzuncu sırada yer alırken, 2023’teki konumunu korudu. Şehir, trafik sıkışıklığını azaltmak amacıyla 2024-2027 yılları arasında yaklaşık 382 milyon poundluk bütçe ayırdı. Bu bütçe, yol projeleri, bisiklet yolları ve kaldırım düzenlemelerini içeriyor.

Daily Mail’in aktardığına göre; Inrix analisti Bob Pishue, pandemi sonrası dönemde trafikte belirgin bir artışın olduğunu söyledi. Pishue, “2020’den bu yana trafik, pandemi öncesi seviyelere doğru kademeli olarak artmıştır. Özellikle teknoloji merkezleri olan San Jose, San Francisco ve Seattle gibi şehirlerde uzaktan ve hibrit çalışma modellerinin azalması, şehir merkezine yapılan yolculukları artırmıştır. Bu artış, şehir ekonomileri için olumlu bir işarettir” ifadelerini kullandı.

Related Posts

24 saatlik nöbet: Hindistan’da mahsur kalan jetin sırrı ne?

Hindistan’daki bir havaalanında yaklaşık üç haftadır mahsur kalan İngiliz savaş uçağı, hem merak konusu oldu hem de bu kadar modern bir uçağın nasıl günlerce yabancı bir ülkede kalabildiğine dair soru işaretleri oluşturdu.

Ormanlarımız yanıyor, paralar Azerilere gidiyor

Orman Genel Müdürlüğü, tüm eksikliklerine rağmen petrol zengini Azerbaycan’a ormancılık eğitim merkezi yapılması için iki yılda 390 milyon lira destek sağladı.

Rus Progress-MS-31 kargo aracını taşıyan Soyuz-2.1a roketi Baykonur’dan fırlatıldı

Uluslararası Uzay İstasyonu’na kargo götüren Rus Progress-MS-31 aracını taşıyan Soyuz-2.1a roketi, Baykonur Uzay Üssü’nden başarıyla fırlatıldı.

Suriye’nin devlet arması değişti: Çift başlı kartal ve 14 tüy ne anlama geliyor?

Beşşar Esed liderliğindeki Baas yönetiminin 8 Aralık 2024’te devrilmesinin ardından, zalim rejime ait kalıntılar da bir bir silinmeye başladı. Şam’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan medyaya yansıyan bir görselde, devletin resmi armasının değiştirildiği görüldü. Armada kanatlarında 14 tüy bulunan çift başlı kartal üstüne üç yıldız bulunuyor.

En düşük emekli maaşı düzenlemesi komisyonda kabul edildi

En düşük emekli maaşının 16 bin 881 TL’ye yükseltilmesini öngören madde, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Trump’ın bebeği yasa tasarısını kendi partisi engelledi: ABD Başkanı zehir kustu

Donald Trump’ın baskısıyla yeniden oylamaya sunulan 4.5 trilyon dolarlık vergi indirimi ve harcama paketi, Cumhuriyetçilerin ilk başta engel olduğu krize rağmen Meclis’ten geçti. Trump’ın sosyal medya öfkesinin gölgesinde geçen gecede, partisini ikna eden telefon trafiği sonucu tasarı ilerledi.