Finlandiya: Deniz altı altyapısına şüpheli müdahalelere kesin yanıt vereceğiz

Finlandiya Başbakanı Deniz Altı Altyapısına Müdahale Uyarısında Bulundu

Finlandiya ve Estonya arasındaki elektrik şebekesi EstLink 2’nin ve Baltık Denizi’ndeki 4 telekomünikasyon kablosunun bağlantısında kesinti yaşanması üzerine Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, deniz altı altyapısına yönelik şüpheli müdahalelere karşı kesin bir yanıt vereceklerini belirtti.

Finlandiya’nın YLE haber ajansına göre, şebeke operatörü Fingrid tarafından yapılan açıklamada, dün yerel saatle 12.26’da şebekede kesinti yaşandığı bildirildi.

Yetkililer, EstLink 2’nin yanı sıra Baltık Denizi altından geçen 4 telekomünikasyon kablosunun bağlantısında da kesinti yaşandığını açıkladılar.

Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, konuyla ilgili yapılan soruşturmanın devam ettiğini duyurduğu bir açıklamayı X hesabından paylaştı.

Orpo, daha sonra yaptığı basın açıklamasında, ülkesinin deniz altı altyapısına şüpheli müdahalelere karşı kesin bir yanıt vereceğini vurguladı.

Finlandiya Sınır Güvenlik ekipleri, kesintinin yaşandığı esnada bölgeden geçtiği iddia edilen Rusya’ya ait olduğu düşünülen bir gemiden bahsetti.

Ekipler, gemiyi kıyıya yönlendirdikten sonra yaptıkları incelemede, geminin çapalarının yerinde olmamasının “şüpheli” olduğunu belirtti. Yetkililer, geminin çapalarının kablolara zarar verme olasılığını değerlendirdi.

Batı ülkelerinin yaptırımlarına karşı Rusya’nın petrol ve mallarını gizlice taşımak amacıyla elverişsiz ve eski tankerlerden oluşan gizli “gölge filo” kurduğu iddiaları da bulunuyor. (AA)

Related Posts

Bozüyük’te Voleybol Turnuvası Finali

Yeşilkent Kumral Abdal Kız Kur’an Kursu’nda final heyecanı, dostluk ve centilmenlik ön plandaydı.

Lisa Cook İstifa Çağrılarına Yanıt Verdi

Fed Üyesi Lisa Cook, mortgage dolandırıcılığı iddialarına istifa etmeyeceğini açıkladı.

Barış Alper kadro dışı mı bırakıldı? Galatasaray’dan resmi açıklama geldi

Barış Alper Yılmaz’ın kadro dışı kaldığı iddialarının ardından Galatasaray’dan resmi açıklama yapıldı.

Fenerbahçe’den Alvarez’e, Tacolu tanıtım

Fenerbahçe yeni transferi Edson Alvarez transferini oyuncunun Meksika Tacosu yediği görüntülerle açıkladı.

İsrail saldırısında öleceğini sandı: “Kabusta gibiyiz, sesimizi duyan yok”

İsrail’in, Gazze Şeridi’nde düzenlediği saldırıda enkaz altından yaralı halde çıkarılan ve tedavi altına alınan 23 yaşındaki Seca Talal Hamed, Gazze’de bir kabusta yaşadıklarını ve dünyaya yaptıkları çağrılara karşılık bulamadıklarını belirtti.

New York’ta tur otobüsü devrildi: 5 kişi öldü

ABD’nin New York eyaletindeki bir otoyolda tur otobüsünün devrilmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybetti.