Sağlık Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

2 milyonluk MESEM vurgununa 21 gözaltı

Erzurum’da Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) programlarında usulsüzlük yaparak, kamuyu 2 milyon liradan fazla zarara uğrattığı belirlenen 21 şüpheli gözaltına alındı.

Erzurum’da MESEM Programlarındaki Usulsüzlüğe Operasyon!

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın çeşitli meslek gruplarına çırak, kalfa ve ustalık eğitimi gibi öğrenci yetiştirmeyi amaçlayan MESEM programlarında usulsüzlük yapıldığı tespit etti.

İşverenler ve yetkili kamu görevlilerinin programda usulsüz şekilde kayıt yaptırdığı, öğrencilerin SGK primlerinin bakanlığa ödetilerek 2 milyon liranın üzerindeki paranın zimmete geçirildiği iddiasıyla 21 şüpheli eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.

Emniyetteki ifadelerinin ardından 7 şüpheli serbest bırakılırken, 14’ü ise güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.